Torte „Pasaka” (fotorecepte)

sharlotka-s-yablokami-2

Olbaltumus sakuļam ar pusi no cukura līdz apjomīgai masai.

sharlotka-s-yablokami-3

Dzeltenumus sakuļam ar atlikušo cukuru līdz baltai masai.

sharlotka-s-yablokami-4

Savienojam olbaltumus ar dzeltenumiem. Pakāpeniski izsijājam miltus un samīcām vieglu mīklu. Maisām ļoti uzmanīgi, lai izspiestu no mīklas cik vien iespējams maz gaisa.

tort-skazka-1

Pārliekam mīklu uz standarta cepamās paplātes (30×40) un uzmanīgi izlīdzinām mīklu. Pirms tam paplāti ir jānoklāj ar cepamo papīru vai silikona paklājiņu.

Cepam 180 grādos karstā cepeškrāsnī 10-12 minūtes.

mindalny-rulet-s-mangivym-mussom-5

Izņemam no cepeškrāsns, noņemam cepamo papīru, biskvītu pārliekam uz jaunu cepamā papīra lapu un sarullējam to ruletē (kopā ar papīru).

tort-praga-6

Atstājam atdzist. Tikmēr gatavojam krēmu – dzeltenumu sajaucam ar ūdeni un samaisām līdz viendabīgam stāvoklim. Pievienojam iebiezināto krēmu un vaniļas esenci.

kievskiy-tort-8

Sajaucām ar maisītāju un vāram uz neliela uguns. Vāram, pastāvīgi maisot, līdz sabiezē. Sekojiet, lai krēms nevārītos pārāk ilgi – citādi krēms būs neviendabīgs.

Pilnībā atdzesējam, apsedzot sīrupa virsmu ar pārtikas plēvi, lai neizveidotos garoza.

tort-s-prosloikoi-iz-chizkeika-2

Sviestu sakuļam ar maisītāju līdz krēmveida stāvoklim. Pakāpeniski, nepārstājot kult, karoti pēc karotes pievienojam sīrupu, kārtīgi sakuļot pēc katras karotes.

tort-praga-7

Atdalām pusi no krēma. Atlikušajā pievienojam kakao un vēlreiz sakuļam līdz viendabīgai masai.

tort-skazka-2

Sīrupam – kastrolī sajaucam cukuru ar ūdeni. Vārām, maisot, līdz cukurs izkūst. Noņemam no uguns, pievienojam konjaku un atdzesējam.

tort-skazka-3

Uzmanīgi attiniet biskvītu un noņemiet pergamentu. Sagriežam skaistā kvadrātā, apgrieztos gabalus sadrupinām un atliekam malā. Ieziežam biskvītu ar sīrupu, ļaujam nostāvēties 10 minūtes. Tad vienmērīgā slānī uzklājam balto krēmu.

tort-skazka-4

Sarullējam ruletē. Šokolādes krēmu dalām uz divām daļām. Vienu krēma daļu ieziežam ruletē no visām pusēm.

Malas apkaisām ar drupačām. Augšu atstājam brīvu.

Otro krēma daļu ielejam konditorejas maisiņā. Uzklājam to ruletes augšā, dekorējam. Ļaujam tortei nostāvēties ledusskapī 6-8 stundas.

Labu apetīti!

Avots: vkunsyblog.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment