Šokolādes torte ar maigu krēmu, maigi pagatavojama un ļoti garšīga.
Sastāvdaļas:
5 olas
1 glāze cukurs
3 ēdamkarotes medus
100 g sviests
Soda un etiķis
5 ēdamkarotes kakao
5 glāzes milti
Krēms nr. 1.
400 g sviests
1 bundža iebiezinātais piens
Krēms nr.2.
1 ola
2 ēdamkarotes cukurs
1 ēdamkarote milti
Piens
Pagatavošana:
Olas, cukuru, medu, sviestu, sodu, etiķi un kakao sajauc un atstāj 5-7 minūtēm uz nelielas uguns.
Noņem no uguns un pievieno miltus, mīklai jābūt maigai.
Sadali mīklu 5-6 daļās un cep cepeškrāsnī 50 x 60 cm lielā pannā, kas iesmērēta ar sviestu. Visērtāk, ja cepamajai formai ir noņemamās malas, lai vieglāk būtu no formas izņemt izcepto mīklu un tā nesalūztu.
Vāri vārīto krēmu: olu, cukuru un miltus samaisi un pakāpeniski pievieno pienu. Nemitīgi maisi, kad gatavs atdzesē.
Sajauc sviestu ar iebiezināto pienu. Apvieno abus krēmus kopā
Katru kūkas kārtu apsmērē ar krēmu, izņemot virsējo kārtu. Ļauj kūkai savilkties.
Torti rotā pēc saviem ieskatiem.
Labu apetīti!
avots: vranya.net