Torte „Dāmu pirkstiņi”

Gatavošanas gaita:

  1. Mīklai – uzlieciet kastroli ar ūdeni vārīties, pievienojiet sviestu. Kad ūdens sāks burbuļot, ieberiet miltus, noņemiet no plīts un kārtīgi samaisiet masu. Mīklu nepieciešams nedaudz atdzesēt un citu pēc citas sakult olas, kārtīgi maisot. Samīciet mīklu līdz glancētam mirdzumam un viendabīgai masai. Mīklu ielieciet konditorejas maisiņā un izspiediet 4-5 cm garus „pirkstiņus” uz cepamās formas, kas ir noklāta ar cepamo papīru. Cepiet 170 grādos līdz zeltainai krāsai.
  2. Krēmam – sakuliet aukstu krējumu ar cukuru līdz apjomīgam krēmam.
  3. Tortes formēšana – gatavos un atdzisušos „pirkstiņus” iemērciet krēmā un izlieciet kalniņā uz trauka. Ielieciet ledusskapī uz 12 stundām. Gatavo torti apkaisiet ar sarīvēto šokolādi.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment