Gatavojam biskvītus. To cepšanai ir nepieciešamas uzreiz 2 kūku formas. Tās var būt dažāda izmēra. Lielāko biskvītu var vienkārši apgriezt, lai atbilstu mazāka biskvīta izmēram, bet pārpalikumus apkaisīt gatavās tortes malu apkaisīšanai.
Ceptos riekstus samaļam ne ļoti mazos gabaliņos.
Sajaucam ar miltiem un 200 g cukura.
Olbaltumus sakuļam līdz maigām putām, tad, turpinot kult, pakāpeniski pievienojam 55 g cukura. Sakuļam līdz noturīgai, stingrai masai.
Uzmanīgi iemaisām riekstu masu.
Ieliekam mīklu kūku formā, kuras malas ir noklātas ar cepamo papīru.
Cepam 150 grādos karstā cpeeškrāsnī apmēram 90 minūtes.
Gatavos biskvītus izņemam un atstājam formās uz diennakti vai vismaz uz nakti istabas temperatūrā. Tas ir nepiecešams, lai biskvīti iegūtu vajadzīgo konsistenci.
Pirms tortes veidošanas gatavojam krēmu “Šarlote”.
Dzeltenumu savienojam ar ūdeni un samaisām līdz viendabīgai masai. Pievienojam iebiezināto pienu un vaniļas esenci.
Samaisām ar maisītāju un sildām nelielā ugunī. Vārām, pastāvīgi maisot, līdz sabiezē – ieliekot pirkstu krēmā, jāredz līniju, kur bija pirksts. Taču sekojiet, lai krēms nepārvārītos, citādi olu dzeltenums kļūs pārslains.
Pilnībā atdzesējam, apsedzot sīrupu ar pārtikas plēvi, lai neizveidotos garoza.
Sviestu sakuļam ar mikseri līdz krēmveidīgam stāvoklim. Pakāpeniski, turpinot kult, pievienojam karoti sīrupa, katru reizi sakuļot pēc katras ēdamkarotes sīrupa pievienošanas.
Atdalām pusi no krēma. Atlikušajā pievienojam kakao un vēlreiz visu sakuļam līdz viendabīgai masai.
Pirms tortes noformēšanas apgriežam biskvītus, lai tie būtu viena izmēra. Drupačas samaļam.
Ieziežam biskvītus ar balto krēmu. Augšu un malu ieziežam ar šokolādes krēmu. Krēma atlikumus izmantojam, lai dekorētu tortes augšu. Malas apkaisām ar drupačām.
Ļaujam tortei nostāvēties ledusskapī uz nakti, tad sagriežam un pasniedzam.
Labu apetīti!
Avots: vkusnyblog.ru