Tēta tomāti – garšīgāku recepti 45 gadu laikā tā arī neesmu atradusi

Ja vien būtu iespējams pateikt, cik šie tomāti ir garšīgi!

Pagatavošana.

Konservēšanai vajadzēs divu veidu tomātus.

Viena veida tomāti burkās tiks piepildīti veselā veidā. Otrs tomātu veids domāts sulai, tāpēc tie jāizvēlas pēc iespējas lielāki, sulīgāki.

Ar sodu izmazgā litra burciņas.

Katrā burciņā ievieto: dilles, ķiploka daiviņu, 2-3 Jamaikas pipari, 4-6 melnie pipari, 1 lauru lapa un 2-3 gabali (0,5 cm) čili pipari.

Burkās cieši saliek tomātus: apakšā lielākos, virspusē mazākos. Aptuveni 2 kg tomātu sanāks trim litra burciņām.

Pēc tam pagatavo sulu.

Samīcu tomātu: ja tie ir sulīgi, tad no kilograma iegūst 1 litru un masa pietiks divām burciņām. Bet labāk vienmēr pagatavot ar rezervi. Ja sula paliek pāri, to var uzglabāt arī bez tomātiem: tā ir neticami garšīga.

 

Pievieno sulai sāli un cukuru. Uz 1,5 litriem sulas vajadzēs:

45 g cukura

30-35 g sāls

Sulu uzliek uz uguns, vāra 5 minūtes un salej burkās.

Lasi arī: Garšīgi tomāti ar ķiplokiem, zaļumiem, papriku

Sulu ielej burkās, bet ne līdz pašai augšai. Uzliec burkām vāciņus un ievieto katlā sterilizācijai.

Litra burciņas sterilizē 15-20 minūtes. Pēc 20 minūtēm burciņas noņem no plīts, ietin segā un turi šādā stāvoklī līdz pilnīgai atdzišanai.

avots: golbis.com

Leave a Comment