Tatina tarte jeb lielisks ābolu deserts

p_O (1)

Uz vidēja uguns uzlieciet lielu bļodu vai kastroli, ielejiet 40 ml ūdens un nelielās porcijās beriet cukuru, pastāvīgi maisot, lai cukurs nepiedegtu. Karamelei ir jāsanāk piesātināti brūnai.

p_O (2)

Cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, ielejiet tajā karameli, lai tas satecētu pa visu papīru, paceļot lapas malas. Atstājiet uz 10 minūtēm līdz tā atdziest, tad ar nazi sadaliet karameli mazās šķembās. Ieberiet tās kārtīgi ar sviestu ieziestās silikona formās – tā, lai formas dibens būtu pilnībā noklāts.

p_O (3)

Ābolus nomizot, izgrieziet serdi. Vienu ābolu sagriezt pusēs, bet katru pusi – uz 2 mm bieziem gabaliem. Uz karameli uzberiet ābolu gabaliņus. Atlikušos ābolus sagriezt apmēram 1,5 cm lielos kubiņos un noklāt ar tiem formu – ar kalniņu, cepšanas laikā to apjoms samazināsies.

p_O (4)

Ābolus ar karameli uz 20 minūtēm ielikt cepeškrāsnī 180 grādos. Sarullējiet mīklas plāksni 2-3 mm biezumā un izgrieziet 1,5 cm lielus apļus, kas ir lielākas par silikona formām, tad noklājiet katru formu ar mīklu un ar karoti iespiediet mīklu formas iekšā. Cepiet vēl 20 minūtes tajā pašā temperatūrā.

p_O (5)

Izņemiet tartes no cepeškrāsns, pārveliet šķīvi ar mīklu uz leju, ļaujiet tartēm dažas minūtes atdzist, tad uzmanīgi izņemiet tās no formām, lai āboli nesabruktu. Tartes dibenu nosmērējiet ar nelielu sviesta daudzumu, lai spīdētu.

Labu apetīti!

Avots: eda.ru

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment