Švarcvaldes ķiršu torte (fotorecepte)

tort-chernyi-les-2

Gatavojam biskvītu. Olas un cukuru ieliekam miksera bļodā un uzliekam ūdens peldē.

tort-chernyi-les-3

Pastāvīgi maisot, vārām līdz apmēram 43 grādiem ( ja nav termometra – pārbaudām ar pirkstu – maisījumam ir jābūt nedaudz siltākam par ķermeņa temperatūru). Noņemam no peldes un kuļam lielā ātrumā. Kuļam, kamēr masa palielināsies 3 reizes.

tort-chernyi-les-4

Pievienojam ar kakao, sodu un cieti izsijātus miltus un uzmanīgi samaisām no apakšas uz augšu.

tort-chernyi-les-5

Atdalām pusi no mīklas, sajaucam to ar sviestu, tad uzmanīgi iejaucam atlikušajā mīklā.

Pārliekam mīklu cepamā formā un cepam 180 grādos 30 minūtes līdz sausam kociņam. Izņemam no cepamās krāsns, atstājam formā 15 minūtes, tad izņemam no formas un pilnībā atdzesējam.

tort-chernyi-les-6

Kamēr biskvīts cepas, ķiršus ieliekam kastrolī un ieberam cukuru.

Sildām uz vidēja uguns līdz sāk vārīties. Tad turpinām vārīt vēl 3-5 minūtes. Noņemam no uguns un notecinām lieko sulu. Ja jums nav mājās alkohola, tad apslacīšanai noderēs arī ķiršu sula.

tort-chernyi-les-7

Pusi no šokolādes izkausējam ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Plānā slānī uzziežam uz liela šķīvja.

Ieliekam ledusskapī līdz pilnībā atdziest.

tort-chernyi-les-8

Saldo krējumu sakuļam ar pūdercukuru.

Atdalām 2/3 no saldā krējuma un pievienojam kakao, nedaudz sakuļot, līdz viendabīgai masai.

tort-chernyi-les-9

Atdzisušo biskvītu sagriežam 3 daļās. Sākam kūkas veidošanu. Uz šķīvja uzliekam pirmo biskvītu, apslakām to ar liķieri vai sīrupu. Uzklājam šokolādes-saldā krējuma kātu. Ar konditorejas maisiņa palīdzību veidojam saldā krējuma apļus, starp tiem saliekam ķiršus. Tas aizņems apmēram pusi no krēma.

Virsū uzliekam otro biskvītu, atkal apslakām, uzklājam krēmu un ķiršus. Uzliekam pēdējo biskvītu, atkal apslakām. Ieziežam tortes malas un augšu ar balto saldo krējumu.

tort-chernyi-les-10

Izņemam no ledusskapja šķīvi ar šokolādi. Ar naža vai špakteļa palīdzību sarīvējam šokolādi.

Atlikušo šokolādi sarīvējam ar augļu mizotāju vēl mazākās daļiņās. Ar mazākām šokolādes skaidiņām dekorējam tortes malas. Augšā – ar konditorejas maisiņa palīdzību veidojam 12 putukrējuma rozes, uz katras uzliekot kokteiļa ķiršus. Tortes centru dekorējam ar lielām sarīvēto šokolādes skaidiņām.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment