Šokējoši garda sāļā karamele (fotorecepte)

306569-real

Diezgan dziļā bļodā iebērt cukuru. Uzlikt uz vidēja uguns un sākt pakāpeniski sildīt cukuru, nemaisīt. No sākuma vairākas reizes nedaudz pakratīt bļodu.

306570-real

Tiklīdz cukurs sāks kust, sākt to uzmanīgi maisīt ar maisītāju (karoti). Neskatoties uz cukura kamoliņu parādīšanos, turpināt maisīt. Tālāk visam ir būtu jāizkust.

306571-real

Turpināt maisīt līdz cukurs pilnībā neizkust un neiegūst skaistu dzintara krāsas toni. Karamelei ir jāsasniedz vārīšanās temperatūra apmēram 180 grādu lielumā. Ja nav termometra – orientēties pēc karameles krāsas, tā nedrīkst piedegt!

306572-real

Tad pievienot visu istabas temperatūras sviestu. Uzmanīgi, jo karamele sāks vārīties un burbuļot. Turpināt uzmanīgi maisīt, līdz netiek iegūta vienmērīga masa.

306573-real

Noņemt bļodu/kastroli no plīts un pievienot saldo krējumu (arī istabas temperatūras). Tas ir normāli, ja masa sāk burbuļot. Atkal uzmanīgi sajaukt.

306586-real

Beigās pievienot tējkaroti sāls, sajaukt un ļaut karamelei nostāvēties 10-15 minūtes. Nepārdzīvojiet, ja no sākuma tā šķitīs pārāk šķidra. Kad tā atdzisīs, tā iegūs savu biezo konsistenci.

306587-real

Pārliet burkā un lietot pēc vēlmes – ar saldējumu, cepumiem, konditorejā utt.

Labu apetīti!

Avots: edimdoma.ru

Leave a Comment