Diezgan dziļā bļodā iebērt cukuru. Uzlikt uz vidēja uguns un sākt pakāpeniski sildīt cukuru, nemaisīt. No sākuma vairākas reizes nedaudz pakratīt bļodu.
Tiklīdz cukurs sāks kust, sākt to uzmanīgi maisīt ar maisītāju (karoti). Neskatoties uz cukura kamoliņu parādīšanos, turpināt maisīt. Tālāk visam ir būtu jāizkust.
Turpināt maisīt līdz cukurs pilnībā neizkust un neiegūst skaistu dzintara krāsas toni. Karamelei ir jāsasniedz vārīšanās temperatūra apmēram 180 grādu lielumā. Ja nav termometra – orientēties pēc karameles krāsas, tā nedrīkst piedegt!
Tad pievienot visu istabas temperatūras sviestu. Uzmanīgi, jo karamele sāks vārīties un burbuļot. Turpināt uzmanīgi maisīt, līdz netiek iegūta vienmērīga masa.
Noņemt bļodu/kastroli no plīts un pievienot saldo krējumu (arī istabas temperatūras). Tas ir normāli, ja masa sāk burbuļot. Atkal uzmanīgi sajaukt.
Beigās pievienot tējkaroti sāls, sajaukt un ļaut karamelei nostāvēties 10-15 minūtes. Nepārdzīvojiet, ja no sākuma tā šķitīs pārāk šķidra. Kad tā atdzisīs, tā iegūs savu biezo konsistenci.
Pārliet burkā un lietot pēc vēlmes – ar saldējumu, cepumiem, konditorejā utt.
Labu apetīti!
Avots: edimdoma.ru