Sinepēs marinēti pipari

Marinētu piparu receptes ir daudz. Dažreiz marinādei pievieno ķiplokus, baziliku vai citas spilgtas sastāvdaļas, lai piešķirtu garšai pikantumu. Un pašiem pipariem pievieno baklažānus, cukini vai čili piparus. Šādi konservēti pipari lieliski saglabājas līdz ziema.

Iemarinēt piparus maigās sinepēs ir ļoti vienkārši. Tā būs lieliska uzkoda pie gaļas. Iesakām ņemt ne pārāk asas sinepes, jo tās var nomākt pipara garšu.

Sastāvdaļas:

3 kg pipari

250 ml etiķis

2 ēdamkarotes sāls

1 tējkarote melnie pipari (malti)

1 litrs sinepes

4 ķiploku daiviņas

1 litrs ūdens

4 ēdamkarotes cukurs

4 lauru lapas

6 piparu zirņi

1 litrs saulespuķu eļļa

Pagatavošana:

1.Piparus nomazgā un iztīri. Sagriez šķēlītēs. Grāpī sajauc ūdeni ar etiķi, cukuru sāli, sagrieztu ķiploku un pārējām garšvielām. Panāc vārīšanās temperatūra.

2. Kad šķidrums ir vārījies minūti, pievieno piparus, uzliec katlam vāku un blanšē dārzeņus 15 minūtes. Pipariem jāpaliek mīkstiem. Tad nokās šķidrumu un ļauj dārzeņiem atdzist.

3. Atsevišķā traukā sajauc sinepes ar eļļu līdz viendabīgai masai un uzlej to pipariem. Samaisi. Sagatavotos piparus liet sterilizētās burciņās un uzliec vāciņus. Jāsanāk 4 burciņām. Uzglabā piparus pieliekamajā vai pagrabā.

Sinepēs marinēti pipari būs ne tikai lieliska uzkoda, bet var būt kā pilnvērtīgs pamatēdiens. Tāpat tos var izmantot pagatavojot sviestmaizes vai kā sastāvdaļu siltajiem salātiem.

Veiksmi gatavošanā!

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment