Konservēti nektarīni

Cik gan patīkami izbaudīt vasaras dāvanas visu cauru gadu. Bet vēl patīkamāk, ja tam nav jāpieliek daudz pūles! Piedāvājam jūsu uzmanībai brīnišķīgu recepti, kas neprasīs lielu laika patēriņu.

Sīrupā konservēti nektarīni neprasa vārīšanu un sterilizāciju. Kā dabīgs konservants kalpo citronu sula. Maigie un sulīgie augļi būs lielisks papildinājums pie jebkura deserta un sacepuma, bet aromātisko sīrupu var pievienot pie saldējuma vai kompota.

Uzmanību! Augļu apjoms norādīts aptuveni, jo tas ir atkarīgs no augļu izmēra. 1 kg vidēju nektarīnu var ievietot 700 ml burkās. Cukura un citrona sulas daudzums norādīts uz 1 l ūdens.

Sastāvdaļas:

1 kg nektarīni

1 l ūdens

0,5 citrons

500 g cukurs

100 ml citronu sula

Pagatavošana:

1.Nektarīnus pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Burkas sterilizē. Saliec nektarīnus burkās.

2. Lai noteiktu nepieciešamo ūdens daudzumu, vārītu ūdeni salej burkās, kurās ir nektarīni, uzliec vāciņus un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam šo ūdeni nolej. Izrietoši no izlietā šķidruma daudzuma, aprēķini nepieciešamo cukura daudzumu sīrupam.

3. Nu burciņām nolieto ūdeni pārlej katliņā, pievieno citronu sulu, pusi citrona un cukuru. Šķidrumu uzvāri un panāc, ka cukurs pilnībā izkūst. Izņem citronu, tad vāri sīrupu vēl minūti.

4. Ar vārošo sīrupu aplej nektarīnus burkās, uzliec vāciņus, burkas apgriez otrādi, ietin tās dvielī vai segā un pagaidi, kamēr atdziest.

Pēc šīs pašas receptes var pagatavot arī persikus. Bet tajā gadījumā pirms konservēšanas labāk tiem noņemt mizu. Lai to izdarītu, vispirms veiciet krustveida griezumus uz augļiem un applaucējiet. Mizu viegli noņemt ar nazi.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment