Simpātiskie groziņi ar aprikožu krēmu „Zefīrs” (fotorecepte)

Aplejiet želatīnu ar aukstu ūdeni un ļaujiet tam uzbriest 2 stundas.

korzinki-zefir01

No riekstiem jānoņem miza, jāapcep un jāsamaļ ne pārāk mazos gabaliņos.

korzinki-zefir02

Mīklai – sakuliet mīkstu sviestu ar pūdercukuru un olu dzeltenumu.

korzinki-zefir03

Pievienojiet riekstus un miltus, samīciet mīklu.

korzinki-zefir04

Sarullējiet mīklu 2-3 mm plānā plācenī un sasaldējiet ledusskapī. Salieciet mīklu groziņos (receptē mīklas kārta ir bieza, ja jums garšo liela mīklas kārta – salieciet to ar rokām groziņos). Cepiet 200 grādos karstā cepeškrāsnī 12 minūtes līdz zeltainai krāsai. (Mīklu groziņos ir nedaudz jācaurdur ar dakšu).

korzinki-zefir05

Džemu uzsildiet un izkāsiet sietiņā.

korzinki-zefir06

Sagatavojiet aprikozes – ielieciet tos bļodā un izlejiet sīrupu – tas nebūs nepieciešams.

korzinki-zefir07

Lielā bļodā savienojiet olbaltumus, siltu džemu un cukuru, kuliet maksimālā ātrumā.

korzinki-zefir08

Masai jākļūst baltai un ļoti biezai.

korzinki-zefir09

Kamēr masa kuļas, uzsildiet želatīnu (taču nevāriet!) un sakultajā masā ielejiet karstu želatīnu, kārtīgi samaisiet. Sanāk tāda masa.

korzinki-zefir10

Uzreiz pārlieciet masu jau iepriekš sagatavotā konditorejas maisiņā ar uzgali, ātri ielieciet groziņos aprikozes un uzklājiet krēmu.

Labu apetīti!

Avots: foto-recepti.ru

Leave a Comment