Aplejiet želatīnu ar aukstu ūdeni un ļaujiet tam uzbriest 2 stundas.
No riekstiem jānoņem miza, jāapcep un jāsamaļ ne pārāk mazos gabaliņos.
Mīklai – sakuliet mīkstu sviestu ar pūdercukuru un olu dzeltenumu.
Pievienojiet riekstus un miltus, samīciet mīklu.
Sarullējiet mīklu 2-3 mm plānā plācenī un sasaldējiet ledusskapī. Salieciet mīklu groziņos (receptē mīklas kārta ir bieza, ja jums garšo liela mīklas kārta – salieciet to ar rokām groziņos). Cepiet 200 grādos karstā cepeškrāsnī 12 minūtes līdz zeltainai krāsai. (Mīklu groziņos ir nedaudz jācaurdur ar dakšu).
Džemu uzsildiet un izkāsiet sietiņā.
Sagatavojiet aprikozes – ielieciet tos bļodā un izlejiet sīrupu – tas nebūs nepieciešams.
Lielā bļodā savienojiet olbaltumus, siltu džemu un cukuru, kuliet maksimālā ātrumā.
Masai jākļūst baltai un ļoti biezai.
Kamēr masa kuļas, uzsildiet želatīnu (taču nevāriet!) un sakultajā masā ielejiet karstu želatīnu, kārtīgi samaisiet. Sanāk tāda masa.
Uzreiz pārlieciet masu jau iepriekš sagatavotā konditorejas maisiņā ar uzgali, ātri ielieciet groziņos aprikozes un uzklājiet krēmu.
Labu apetīti!
Avots: foto-recepti.ru