Sakuliet olas ar cukuru līdz apjomīgai masai. Nepārstājot kult, pievienojiet skābo krējumu un izkausēto sviestu, tad vaniļu, miltus un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisiet.
Ābolus nomazgājiet, nomizojiet, sagrieziet 4 daļās, izgrieziet serdes un sagrieziet šķēlītēs.
Rozīnes aplejiet ar ūdeni, tad nolejiet ūdeni un nosusiniet.
Noņemamo kūku formu ieziediet ar sviestu, apkaisiet ar rīvmaizi.
Formā ielejiet pusi no mīklas.
Virsū izlieciet ābolus un rozīnes.
Ielejiet otro mīklas daļu.
Cepiet 180 grādos 20 minūtes.
Izņemiet no krāsns un apkaisiet ar pagatavoto maisījumu. Maisījumam – 20 g sviesta un 3-4 ēdamkarotes miltu ielieciet bļodā, sarīvējiet ar rokām līdz drupačām, pievienojiet 3 ēdamkarotes cukura un samaisiet.
Apkaisiet ar to pīrāgu, ielieciet to vēl uz 20 minūtēm cepeškrāsnī.
Noņemiet formu, atdzesējiet.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/best_of_kulinaria