Satriecošs mājas ābolu pīrāgs (fotorecepte)

EftaIRA-QlM

Sakuliet olas ar cukuru līdz apjomīgai masai. Nepārstājot kult, pievienojiet skābo krējumu un izkausēto sviestu, tad vaniļu, miltus un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisiet.

6mb-oC5OOTY

Ābolus nomazgājiet, nomizojiet, sagrieziet 4 daļās, izgrieziet serdes un sagrieziet šķēlītēs.

Rozīnes aplejiet ar ūdeni, tad nolejiet ūdeni un nosusiniet.

Noņemamo kūku formu ieziediet ar sviestu, apkaisiet ar rīvmaizi.

AMkvdAd1WhE

Formā ielejiet pusi no mīklas.

0-CHNMw5U24

Virsū izlieciet ābolus un rozīnes.

2nEKdjxhh0Q

Ielejiet otro mīklas daļu.

Cepiet 180 grādos 20 minūtes.

Izņemiet no krāsns un apkaisiet ar pagatavoto maisījumu. Maisījumam – 20 g sviesta un 3-4 ēdamkarotes miltu ielieciet bļodā, sarīvējiet ar rokām līdz drupačām, pievienojiet 3 ēdamkarotes cukura un samaisiet.

Apkaisiet ar to pīrāgu, ielieciet to vēl uz 20 minūtēm cepeškrāsnī.

Noņemiet formu, atdzesējiet.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/best_of_kulinaria

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment