Pagatavošana:
1.Uz smalkas rīves sarīvē burkānus, sadrupina cepumus, riekstus samaļ.
2. Burkānus kopā ar sviestu 5 minūtes sautē zem vāka, pievieno cukuru un vaniļas cukuru un sautē vēl 10-15 minūtes, regulāri apmaisa.
3. Gatavos burkānus pārliek traukā, pievieno garšvielas, sviestu, iebiezināto pienu, cepumus un riekstus. Visu kārtīgi samaisa.
4. Pamēģini veidot bumbiņas. Ja nesanāk, pievieno vēl nedaudz izkausēta sviesta.
5. Paņem foliju, to var apkaisīt ar cepumu drupatām, un uzliec pusi no sagatavotās masas. Veido desas formu un cieši ietin. Atkārto ar otru pusi to pašu.
6. Ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām. Desas gatavas.
Lai padarītu garšu vēl spilgtāku, pievieno ābolus vai kakao, tavi tuvinieki noteikti to novērtēs. Pats sarežģītākais pagatavošanas procesā ir gaidīšana, bet tas ir tā vērts.
avots: sovkusom.ru