Saikne starp apvainojumu un trauksmi, kuru visi ignorē

Apsaukāšanās.

Apsaukāšanās – tas ir samērā izplatīts veids, ar kura palīdzību verbālie pāridarītāji manipulē ar citiem cilvēkiem un tiem kaitē.

Beznosacījuma taisnība.

Pāridarītāji nekad neatvainojas un neapspriež savu uzvedību, jo uzskata, ka nekad nekļūdās.

Apvainojumi.

Cilvēki, kuriem ir tieksme uz verbālu vardarbību, savus upurus apvaino visos pasaules grēkos. To viņi dara tāpēc, lai upuri sajustos par vainīgām un nepilnvērtīgām personībām.

Jokošana nevietā.

Ja joki kaut kāda cilvēka virzienā tiek izteikti bez šī cilvēka piekrišanas, tad spēj viņam nodarīt psiholoģisku kaitējumu.

Interešu konflikts.

Pāridarītāji parasti kritizē vai izsmej savu upuru intereses un hobijus, liekot viņiem justies nekam nederīgiem, un piespiežot viņiem pat melot par savu aizraušanos.

Necieņa.

Verbālie pāridarītāji parasti pret citu cilvēku pūliņiem attiecas ar pilnīgu nevērību, liekot viņiem justies pilnīgi nederīgiem.

Aiz slēgtām durvīm.

Manipulatori parasti moka savus upurus aiz slēgtām durvīm, tas ir, kad to neviens neredz. Vārdiski apvainojumi var tikt izteikti skolā, darbā un mājās, kas izraisa smagas psiholoģiskas traumas.

Izolācija.

Cilvēki, kuri pakļauti vardarbībai, bieži sāk dzīvot izolētu dzīvi, cenšoties izvairīties no sabiedrības. Tas ir viņu veids, kā sevi aizsargāt. Sabiedrībā ar citiem cilvēkiem viņi izjūt trauksmi. Ja jūs tādu uzvedību esat pamanījuši kādam cilvēkam, dariet visu iespējamo, lai sniegtu viņam palīdzību.

avots: cluber.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment