Ruletes no kartupeļiem

Aukstajā sezonā kartupeļu receptes sasniedz popularitātes virsotnes, taču tās var ātri apnikt. Bet, ticiet man, kartupeļi jūs joprojām var pārsteigt! Nemaz nav nepieciešams to pasniegt tikai piedevu formā. Tā vietā mēģiniet pievienot nedaudz maltas vistas gaļas, lai to pārvērstu par apmierinošu pamatēdienu.

Kartupeļu rulete – tā pati kartupeļu pankūka, tikai jaunā veidā un ar pildījumu. Salieciet vairākus no šiem ruļļiem un cepiet ar sieru. Tas izrādīsies ne sliktāk kā itāļu kaneloni, tikai ar kartupeļu mīklu, nevis makaroniem.

LASI VĒL: Kartupeļu pica pannā

Sastāvdaļas:

6 kartupeļi

30 g zaļumi

Sāls pēc garšas

1 ola

4 ēdamkarotes milti

2 sīpoli

3 ēdamkarotes krējums

Malti melnie pipari pēc garšas

150 g ciets siers

200 g vistas maltā gaļa

Pagatavošana:

1. Sarīvē notīrītus un nomazgātus kartupeļus un sajauc ar vienu pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Pievieno sakultu olu, karoti krējumu, miltus, sāli un piparus, lai iegūtu kartupeļu masu.

2. Gatavo kartupeļu pankūkas: sadaliet mīklu vairākās daļās un cepiet no abām pusēm ar eļļu uzkarsētā pannā. No pagatavotās mīklas vajadzētu sanākt 7-8 vidēja izmēra pankūkām.

3. Vistas maltajai gaļai pievieno otru sīpolu, kas sagriezts mazos gabaliņos. Pievieno arī zaļums, sāli un piparus, visu kārtīgi samaisi. Katrā pankūkā ieliec karoti gaļas masas, izkārto to pa visu pankūku un satin ruleti.

LASI VĒL: Kartupeļi ar malto gaļu

4. Saliec ruletes formā (vēlams, lai tajā būtu ieklāts folijs vai cepamais papīrs), apsmērē ar krējumu un gatavo 20 minūtes 180 grādos. Pēc tam apkaisi ruletītes ar sarīvētu sieru un cep vēl 15 minūtes.

Ēdiens izrādās ļoti sulīgs un skaists. Skāba krējuma vietā ir piemērota majonēze vai pat bešamel mērce. Kas ir jauki, ir ērti pagatavot šo ēdienu lielos daudzumos, un pēc tam sagriezt un pasniegt porcijās kā otro ēdienu vai kā uzkodu.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment