Redzat mīklu? Cepšanas laikā tā pārvēršas par Krēmu! Pīrāgs “Neredzamā” ar āboliem un bumbieriem

Klasiskais franču pīrāgs “Neredzamā”, kurā ir maksimāli daudz pildījuma un pavisam maz mīklas. Turklāt mīkla cepšanas laikā kļūst par maigu un aromātisku vaniļas krēmu.

Pīrāgu ir ļoti vienkārši pagatavot, visas sastāvdaļas ir viegli iegūstamas. Pīrāgs ir mitrs, sulīgs un ļoti aromātisks!

Sastāvdaļas:

Āboli un bumbieri – 800 grami (nenotīrītu augļu svars; var izmantot tikai ābolus vai arī tikai bumbierus)

Piens – 100 grami

Izkausēts sviests – 30 grami

Milti – 70 grami

Cepamais pulveris – 1 tējkarote

Olas – 2 gab.

Cukurs – 50 grami

Vaniļas cukurs – 10 grami

Sāls – 1 šķipsniņa

Drupačas:

Milti – 80 grami

Cukurs – 30 grami

Vaniļas cukurs – 10 grami

Mīksts sviests – 40 grami

Sāls – 1 šķipsniņa

 

Pagatavošana:

1.Olas sakult ar cukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Pievienot pienu, sviestu, miltus un cepamo pulveri.

2. Bumbierus un ābolus nomizot, iztīrīt serdes. Sagriezt plānās šķēlītēs.

3. Ābolu un bumbieru šķēlītes iemērkt mīklā tā, lai katra šķēlīte no visām pusēm būtu noklāta ar mīklu.

4. Cepamo formu iesmērēt ar sviestu, izklāt formā cepamo papīru. Var ņemt apaļu, kvadrātveida vai arī taisnstūra cepamo formu. Manas formas izmērs ir 10*22 cm.

5. Ābolus un bumbierus izklāt formā, pa virsu uzliet atlikušo mīklu. Cept 30 minūtes 180 – 190 grādu temperatūrā.

6. Drupačām samaisīt miltus, cukuru, vaniļas cukuru, sāli, saberzt visu sīkās drumstalās. Apbērt pīrāgu ar šīm drumstalām un cept vēl 20 minūtes.

avots: vranya.net

COMMENTS

Leave a Comment