Pildīta vistas krūtiņa. Mans kroņa ēdiens. Neticami garšīgi!

Vai esi jau pamēģinājis maigu vistas krūtiņu ar šķiņķi un biezpienu? Šī recepte neprasa daudz laika un enerģijas, ēdiens pagatavojams vairākos etapos.

Turklāt pildījumu var izmainīt, pielāgojoties produktiem, kas pieejami ledusskapī. Ar sēnēm un sīpoliem arī sanāk satriecoša kombinācija. Vai arī var izmantot mocarellu ar tomātiem. Var arī ar kāpostiem un burkāniem.

Aptuvenais receptes pagatavošanas laiks 60 minūtes.

Sastāvdaļas:

  • Jaunie kartupeļi 800 gr (mazi)
  • Zaļo loku saišķis
  • Vistas fileja 4 gab
  • Vārīts šķiņķis 100 gr
  • Zaļumi (pētersīļi, dilles, kinza) neliela buntīte
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Olu 1 gab
  • Rīvmaize 100 gr
  • Biezpiens 160 gr
  • Kviešu vai rīsu milti 1 ēdamkarote
  • Eļļa 2 ēdamkarotes
  • Sviests 10 gr
  • Burkāns 1 gab
  • Zaļie zirnīši (labāk ir lietot svaigus vai saldētus) 100 gr

Pagatavošana:

1. Kārtīgi nomazgā kartupeļus un novāri. Notīrīt mizu nevajag.
2. Lokus nomazgā un saplēš 2-3 cm lielos gabalos
3. Zaļumus nomazgā, nosusina un smalki sagriež.
4. Traukā sajauc zaļumus un biezpienu, pievieno sāli un piparus.
5. Gaļu nomazgā un nosusina. Katru daļu sadala divās daļās. Virspusē uzliek pārtikas plēvi un izklopē.
6. Vārītu šķiņķi sagriež astoņās vienādās daļās.
7. Uz vistas krūtiņas uzliec biezpiena masu, tam pa virsu šķiņķa gabaliņu. Sarullē vistas krūtiņu trubiņā un sastiprini ar zobu bakstāmo.
8. Notīri burkānus un sarīvē uz smalkas rīves.
9. Apcep burkānus uz ieeļļotas pannas. Pēc dažām minūtēm pievieno sviestu. Apmaisi. Cep 10 minūtes. Izslēdz plīti. Pievieno lokus un atkal apmaisi.
10. Iesit traukā olu.
11. Katru vistas krūtiņu apviļā miltos un olā. Pēc tam panē rīvmaizē.
12. Uz ieeļļotas pannas apcep sagatavotās vistas krūtiņas.
13. Novārīto kartupeļi pievieno burkāniem un samaisi.
14. Vistas krūtiņu pasniedz kopā ar dārzeņiem.

Ēdiens gatavs! Labu apetīti!

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment