Melno piparu un kurkuma maisījums: kas to padara tik īpašu. Superlīdzeklis veselībai!

Mičiganas universitātes zinātnieki atklāja, ka melno piparu un kurkuma maisījumam var būt liela nozīme krūts vēža profilaksē un pat ārstēšanā.

Lai arī kurkumam ir ārstnieciskas īpašības, tas slikti uzsūcas iekšķīgi lietojot, jo tas ļoti ātri tiek metabolizēts aknās un zarnu sienās. Bet melnie pipari palielina kurkumīna biopieejamību, kas palīdz cīnīties pret vēzi, iekaisumu un infekcijām, par 2000%.

Lūk, kā ir noderīgs kurkuma un melno piparu maisījums:

1. Aizsardzība pret audzēju.

Saskaņā ar pētījumu, melnajos piparos esošais piperīns gandrīz tūkstoš reizes palielina kurkuma sastāvā esošās vielas – kurkumīna bioloģisko pieejamību, kurai ir pretvēža iedarbība. Bez piperīna kurkumīna sagremojamība ir diezgan zema. Žurnālā Breast Cancer Research and Treatment Journal publicētajā pētījumā teikts, ka kurkumīna un piperīna kombinācija iznīcina vēža cilmes šūnas.

2. Sāpju un iekaisuma mazināšana.

Piperīna un kurkumīna kombinācija ietekmē vairāk nekā 700 gēnus, kavējot ciklooksigenāzes-2 (COX2) un 5-lipoksigenāzes (5-LOX) aktivitāti un sintēzi, kā arī citus fermentus, kas ir atbildīgi par iekaisuma procesiem.

3. Palīdz notievēt.

Kurkuma ar pipariem palīdz zaudēt svaru. Piperīnam ir pirogēna iedarbība, tas ir, tas paātrina vielmaiņu un palielina ķermeņa sadedzināto kaloriju daudzumu. Tāpat tiek uzskatīts, ka tas veicina pilnības sajūtu.

Vai tu esi pamēģinājis šādu maisījumu?

avots: thehealthyarchive.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment