Nepārdoto ēdienu Itālijā vairs nosūtīs uz atkritumu konteineriem, bet gan…

Itālijā ievieš jaunu pieeju pārtikas pārpalikumu likvidācijai. Valdība vēlas, lai atlikumu izmešanas vietā uzņēmēji ziedotu nepārdoto pārtiku labdarībai.

Ekoloģiskās, ekonomiskās un morāliskās priekšrocības ir tik acīm redzamas, ka likumprojekts ieguvis pārsteidzošu atbalstu visās politiskajās partijās. Nākamais solis būs likumdošana un tehniskā bāze, kas kļūs par grūdienu izmainīt mūsdienu modeli pārtikas atkritumiem.

Citas valstis, piemēram, Francija, stimulē biznesu ar sodiem. Viņa vienkārši ir aizliegusi izmest ēdienu. Tā vietā uzņēmumiem tas jāpiešķir pārtikas bankām vai citām labdarības organizācijām. Itālija izmanto atšķirīgu pieeju.

Pašlaik valsts atkritumu apsaimniekošanai tērē vairāk nekā 13 miljardus dolāru.

Tā vietā, lai uzliktu naudas sodus, valsts uzņēmumiem, kas piedalās šajā iniciatīvā, sniegs nodokļu atvieglojumus atkritumu savākšanai. Visiem uzņēmumu ziedotajiem produktiem jābūt reģistrētiem, lai uzņēmums varētu saņemt nodokļu atvieglojumus.

“Problēma ir vienkārša – mums iet zudībā ēdiens, bet nabadzīgie cilvēki cieš badu.”
Dāņi ir arī dedzīgi šīs kustības atbalstītāji, un daži cilvēki pat labprātāk iepērkas “pārtikas atkritumu” veikalos, nevis parastajos pārtikas preču veikalos.

Šķir nākošoi lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment