Nemetiet ārā olu čaumalas!

Balinām veļu

Baltās krāsas čaumalai piemīt balinošs efekts. Kārtīgi to sasmalciniet, ievietojiet uduma maisiņā un ielieciet veļas mašīnā, kad mazgājiet baltas krāsas apģērbu vai gultasveļu.

Uzlabojam kafijas garšu

Ja jūs vēlaties uzlabot kafijas garšu, pievienojiet krūzē vai arī pie kafijas automāta filtrā ievietotās kafijas nedaudz sasmalcinātas olu čaumalas. Garša kļūs ievērojami spilgtāka, kafija nebūs rūgta, jo kalcijs neitralizē skābi. Turklāt pievienojot olas čaumalas, kafijas biezumi paliks krūzes apakšā.

Tīrām virtuves traukus

Sasmalciniet olu čaumalas. Ieberiet to tējkannā vai termosā. Pieliejiet līdz pusei ar ūdeni, kārtīgi sakratiet un atstājiet uz nakti. No rīta trauks būs tīrs. Šis paņēmiens noder, lai atbrīvotos no kaļķakmens un aplikuma. Tāpat ar olu čaumalām var tīrīt pannas un plātes. Uzberiet sasmalcinātu olu čaumalu pulveri uz taukainas pannas, noberziet ar sūklīti.

Izmantojam vasarnīcā un dārzā

Nomazgājiet olu čaumalas, nosusiniet un sasmalciniet jebkurā jums ērtā veidā. Pievienojiet to augsnei, pirms raksiet dārzu. Uz 1 kvadrātmetru vajag izmantot aptuveni 100 olu čaumalas. Tāds paņēmiens ievērojami samazinās augsnes skābes līmeni. Īpaši laba šī metode ir pirms tomātu, gurķu un kartupeļu stādīšanas. Un, ja jūs sasmalcināsiet olu čaumalas un izbērsiet to dārzā uz augiem, tas aizbiedēs gliemjus.

Mēslojam istabas augus

Sasmalciniet olu čaumalas un aplejiet ar ūdeni. Pēc diennakts šo ūdeni varat izmantot istabas augu un dārza augu laistīšanai. Olu čaumalās esošās noderīgās vielas ir lielisks mēslojums.

avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment