Mācāmies lasīt no rokām: ko nozīmē jūsu sarunu biedru žesti

Reizēm cilvēkiem liekas, ka viņi ir spīdoši aktieri, kuri pavisam viegli var kādu piemānīt vai arī neparādīt savu patieso reakciju uz kādu jaunumu.

Vai jūs esat kādreiz novērojusi draudzenes reakciju, kad esat viņai paziņojusi, ka esat nometusi pāris kilogramus? Vai arī par to, ka drīz precēsieties? Kā ar vīramātes reakciju, kad jūsu vīrs viņai pateica, ka jūsu zupa sanākusi neticami garšīga? Ticiet, šie cilvēki var sēdēt pavisam klusu, bet mazās detaļas, žesti un mīmika – tās ir jūsu atslēgas, kas var palīdzēt atminēt patieso sarunu biedra reakciju.

Austrāliešu rakstnieks Alans Pīzs uzrakstījis grāmatu “Ķermeņu kustību valoda. Kā lasīt apkārtējo domas pēc viņu žestiem”, kas iemācīs cilvēkus visā pasaulē uzzināt, ko patiesībā nozīmē viņu sarunu biedru žesti. Piedāvājam pievērst uzmanību 6 vispopulārākajām ķermeņa reakcijām, kurus viņš ir aprakstījis, un to nozīmi.

Pirksti mutē vai ap muti

Cilvēkam nepieciešams atbalsts, jo viņš atrodas nomāktā stāvoklī. Neapzināti viņam ļoti gribas atgriezties bez problemātiskajā pagātnē, bet vēl labāk – bērnībā, kad bija mammas aizsardzība un rūpes, un līdz pieaugšās dzīves problēmām bija vēl tālu.

Atbalsta vaigu

Šis žests simbolizē garlaicību. Ja jūsu sarunu biedrs sēž tādā pozā, tad stāstu jau nu noteikti labāk pārtraukt, jo tas jau sen ticis novērtēts kā nevajadzīgs. Turklāt cilvēks atbalsta galvu ar roku, jo viņam ir tik garlaicīgi, ka viņam nekas nebūtu pretī pasnaust.

Pirksts pie deniņiem vai acīm

Uzmanīgi, jūs novērtē! Un rezultāts ir pozitīvs, ja cilvēka roka nav viņa atbalsts, tas ir, viņš plūstoši pāriet pie žesta Nr. 2. Sekojoši, kad sarunu biedrs atrodas pozā Nr. 3, viņš ir novērtējuma procesā, uzmanīgi jūsos klausās un izpēta. Tiklīdz viņa roka nolaižas pie vaiga – viņš ir zaudējis interesi.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment