Nemetiet ārā olu čaumalas!

Izkaltētas un sasmalcinātas olu čaumalas var lietot, pievienojot tās jau gataviem ēdieniem,bet var arī izšķīdināt citrona sulā.

Kā pagatavot olu čaumalu pulveri

Lai pagatavotu olu čaumalu pulveri, ko jūs pēc tam varēsiet izmantot vairākiem mērķiem, kārtīgi nomazgājiet svaigas olas siltā ūdenī un pēc tam noskalojiet. Pēc tam, kad esat izlējuši olas dzeltenumu un baltumu, atkal nomazgājiet čaumalu. Izņemiet visas plēvītes no čaumalu iekšpuses un uz pāris minūtēm ielieciet verdošā ūdenī. Pēc tam izkaltējiet čaumalas uz salvetes 2 – 3 stundas, un tad samalciet piestā vai arī sasmalciniet čaumalas kafijas dzirnaviņās.

Izkaltētas un sasmalcinātas olu čaumalas var lietot, pievienojot tās jau gataviem ēdiniem, kā arī var izšķīdināt citrona sulā. Ar citrona sulu olu čaumalās esošais kalcijs ievērojami labāk iesūcas organismā. Visērtāk ir kādā mazā traukā iebērt nelielu daudzumu olu čaumalas un iepilināt pāris pilienus citronu sulas. Nebaidieties par notiekošo reakciju ar “čūkstēšanu”. Šo maisījumu var pievienot salātiem, zupām. Olu čaumalas lietot var gan pieaugušie, gan bērni. Vismazākajiem jādod pavisam nelielas devas. Tālāk, ņemot vērā vecumu, deva var būt sākot no 1,5 grama līdz 3 gramiem diennaktī.

Ārstējam daudzas slimības

Olu čaumalu lietošana palīdz cīnīties ar kariesu, osteoporozi, mugurkaula problēmām, smaganu asiņošanu, kairinājumu, alerģiju. Ja jums ir astma, olu čaumalu pulvera lietošana palīdzēs jums atbrīvoties no lēkmēm, vai arī, vismaz tās atvieglot. Tautas medicīna piedāvā arī receptes divpadsmitpirkstu zarnas čūlas ārstēšanā, izmantojot olu čaumalas. Olu čaumalas palīdzēs ārstēt apdegumus, caureju, gastrītu, kā arī sasmalcināt akmeņus urīnpūslī un nierēs.

Bagātinām organismu ar kalciju

Olu čaumala ir dabīgā kalcija avots, kas ir ārkārtīgi svarīgs organisma pilnvērtīgai attīstībai un funkcionēšanai. Kalcijs atrodams arī sodas, ģipša, krīta sastāvā, bet tikai olu čaumalu sastāvā tas tiek pilnībā uzsūkts organismā. Tāda savienība ir tāpēc, ka pēc sastāva olu čaumala pilnībā sakrīt ar cilvēka kauliem un zobiem. Starp citu, sievietēm, kuras drīzumā grasās ieņemt bērniņu, vēlams papildināt kalcija rezerves organismā, jo tā deficīta gadījumā dzemdības noritēs ļoti grūti.

Olu čaumalas dodam maziem bērniem, lai veidotos kaulu audi

Olu čaumalas ir ļoti veselīgas maziem bērniem, jo pirmajos 3 dzīves gados notiek regulāra kaulu audu veidošanās, kas formē skeletu. Tieši tāpēc papildus kalcija uzņemšana organismam būs vairāk nekā noderīga. Samaisiet olu čaumalas ar bērnu ēdienu. Turklāt, neskaitot organisma bagātināšanu ar kalciju, tā būs arī lieliska profilakse anēmijai, rahītam un diatēzei. Bērnam no 6 mēnešu līdz 1 gada vecumam dod olu čaumalu pulveri naža gala daudzumā, no viena līdz 3 gadiem – divas reizes vairāk.

Atbrīvojamies no radioaktīvajām vielām

Cilvēka organisms ļoti ātri uzkrāj sevī radioaktīvās vielas – radionuklīdus, ja tie apkārtējā vidē atrodas. Rezultātā tie nelabvēlīgi ietekmē veselību, tāpēc tie obligāti ir jāizvada. Šādiem mērķiem arī tiek izmantots olu čaumalu pulveris. Var lietot pa ¼ tējkarotei katru dienu vairāku nedēļu garumā.

Stiprinām matus un nagus

Kalcijs ir skaistu matu un nagu avots. Ja jūs vēlaties, lai jūsu mati un nagi vienmēr izskatītos lieliski, tad vismaz reizi nedēļā lietojiet olu čaumalas. Šim nolūkam lietojiet pa 1/3 tējkarotes olu čaumalu pulvera ar divām kapsulām zivju eļļas.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment