Mājas siers 3 stundās

Neticami garšīgs siers, kas satur tikai dabīgus produktus un neko vairāk

Sastāvdaļas:

1 l piens

1 ēdamkarote sāls

200 – 300 g krējums

3 olas

Pagatavošana:

Pienu liek vārīties, pievieno sāli.

Pa to laiku sajauc krējumu un olas.

Kolīdz piens sāk vārīties, pievieno krējuma masu un vāra vēl 5 minūtes.

Kolīdz masa atlec no katliņa, to izlaiž caur sietu.

Ja nav neilona sieta, var izmantot marli.

Ļauj masai pilnībā atdzist.

Pēc dažām stundām var ēst!

Ja pievieno nedaudz kurkumu, tad siers iegūs dzeltenu krāsu.

Varat arī eksperimentēt ar garšaugu pievienošanu.

Piemēram, lieliski derēs dilles vai pētersīļi, bet tad jāpievieno mazāk sāls.

Labu apetīti!

P.S. Runā, ka, lai sierā veidotos caurumi, jāpievieno nedaudz soda…

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment