Mājas kūka “Rižiks”: maiga un ar bērnības garšu

Maiga medus kūka. Īsts saldummīlis nekad neatteiskies no gabaliņa šīs mājas kūkas.

Sastāvdaļas

Mīkla

✓ 1 glāze cukurs

✓ 2 olas

✓ 2 ēdamkarotes medus

✓ 100 grami sviesta (vai margarīna, bet labāk sviestu)

✓ 1 tējkarote sodas

✓ 2,5 glāzes milti (dažreiz nedaudz vairāk, viss ir atkarīgs no miltiem)

 

Krēms

✓ 0,75l piens

✓ 1 glāze cukura

✓ 3 olas

✓ 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes vai milti

✓ 200 grami sviesta

 

Pagatavošanas recepte

Olas sakult ar cukuru, pievienot medu un sviestu.

Visu samaisīt, uzvārīt un noņemt no uguns.

Pievienot sodu un atkal likt uz uguns.

Intensīvi maisīt, līdz masa palielinājusies izmēros par 2 reizēm, noņemt no uguns un pievienot miltus.

Visu kārtīgi samaisīt un ļaut mīklai atdzist līdz istabas temperatūrai.

Mīklai nav jābūt ne cietai, ne mīkstai. Aptuveni kā plastilīnam.

Lasi arī: Mājas biezpiena kūka

Mīklu izrullēt ļoti plāni. Ripas ļoti ātri izcepas. Gatavību varat noteikt pēc krāsas: tās kļūst gaiši brūnas.

Gatavojam krēmu. Pienu, cukuru un olas samaisīt, uzvārīt, atdzesēt un pievienot sviestu.

Visu sakult un sasmērēt starp ripām.

Ļaut nedaudz pastāvēt ledusskapī.

Labu apetīti!

 

Arī interesanti: Ķirbju kūka – 2 labākās receptes: ar iebiezinātu pienu vai apelsīnu! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment