Mācāmies lasīt no rokām: ko nozīmē jūsu sarunu biedru žesti

Zoda glaudīšana

Šis žests liecina par lēmuma pieņemšanu. Sarunas bieži var novērot kā žestu Nr. 3, bet sarunas beigās pāriet uz Nr. 4. Tas nozīmē, ka jums ir gatavi nolasīt verdiktu, bet viņš vēl ir pārdomu procesā. Jūs varat pat uzminēt atbildi. Ja sarunu biedrs pēc šī žesta sakrustos rokas vai kājas, visticamāk, ka viņa lēmums nebūs jums patīkams.

Pieskaršanās degunam

Svarīgi ir tas, ka šis žests var būt burtiski zibenīgs. Ir divi paskaidrojumi: pirmais – kad cilvēkam rodas sliktas domas, zemapziņā viņš aizliedz sev tās izteikt, tāpēc tiecas pie mutes, bet pēdējā brīdī cilvēks sevi velk un pārveido šo žestu par acumirklīgu pieskaršanos degunam; otrais – ja gribas samelot, degunā rodas kutelīgas sajūtas, jo tur atrodas nervu gali.

Auss pakasīšana vai paberzēšana

Cilvēks cenšas atrunāties no jūsu vārdiem. Tā ir bērnu žesta pieaugušā modifikācija, kad bērns aizspiež ausis, lai nedzirdētu to, ko viņš negrib. Sarunu biedrs vai nu vēlas atrunāties no jūsu vārdiem, vai arī ir jau dzirdējis pietiekoši un alkst izteikties.

Tagad jūs esat apbruņojušies un pavisam viegli varēsiet atminēt patieso jūsu sarunu biedra reakciju uz jums. Neskumstiet, ja tā jums nepatīk. Pamēģiniet izdarīt secinājumus un kaut ko izmainīt dialogā. Varbūt arī reakcija kļūs pozitīva!

avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment