Lieliskās Lieldienu bulciņas (fotorecepte)

Gatavojam mīklu. Raugu aplejam ar 120 ml piena, pievienojam kefīru, 1 ēdamkaroti cukura un 160 g miltu, samīcām mīklu. Apsedzam ar plēvi un noliekam siltā vietā, ļaujam mīklai atpūsties.

Kad mīkla ir atpūtusies, pievienojam  100 g cukura, 50 g sviesta, 50 ml piena, olas un miziņas. Uzmanīgi samaisām. Pakāpeniski pievienojot miltus, samīcām nedaudz mīkstu mīklu. Beigās pievienojam rozīnes.

Izveidojam no mīklas bumbu, ieliekam bļodā un atkal atstājam atpūsties apmēram 1-1,5 stundas. Tajā laikā mīklai jāpalielinās apjomā apmēram 2 reizes.

Samīcam gatavo mīklu, rokas ieziežam ar eļļu, sadalām mīklu 16 vienādās daļās un izveidojam no tām apaļas bulciņas. Ieliekam tās ar sviesu ieziestā cepamā formā tā, lai starp bulciņām paliku 1,5-2 cm brīvas vietas.

Apsedzam bulciņas ar pārtikas plēvi un atstājam atpūsties.

Kamēr bulciņas atpūšas, gatavojam mērci. Samaisām visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.

Pārliekam konditorejas maisiņā ar uzgali vai celofāna maisiņā ar nogrieztu maliņu.

Bulciņas ieziežam ar olu, virsū izspiežam mērci tā, lai uz katras bulciņas sanāktu krusts.

Cepam 200 grādos karstā cepeškrāsnī 25-30 minūtes līdz zeltainai garozai.

Pasniedzam siltas.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

 

Leave a Comment