Lieliskās Lieldienu bulciņas (fotorecepte)

Angļu valodā šos gardumus sauc par ‘hot cross buns’. Parasti tos gatavo Lielbritānijā, ASV un citās valstīs Lielā piektdienā. 

Tās ir saldās bulciņas ar rozīnēm un/vai kaltētām jāņogām, citrusaugļu miziņām un garšvielām.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 120 ml silta piena
  • 120 ml kefīra
  • 11 g sausa rauga
  • 1 ēdamkarotes cukura
  • 160 g miltu
  • 100 g cukura
  • 50 g izkausēta sviesta
  • 50 ml piena
  • 2 olas
  • 1 citrona un apelsīna miziņas
  • 500 g miltu
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 200 g rozīņu

Mērcei:

  • 1 ēdamkarote izkausēta sviesta
  • 70 ml piena
  • 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
  • 50 g cukura
  • 80 g miltu

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment