Lieldienu gardums! Itāļu kuličs – Panettone

Gatavošanas gaita:

  1. Raugu aplejiet ar siltu pienu,  pievienojiet 1 ēdamkaroti cukura un 1 ēdamkaroti miltu, visu kārtīgi samaisiet.
  2. Ļaujiet mīklai uzbriest 30-40 minūtes. Tai jākļūst lielākai. Sviestu sarīvējiet ar atlikušo cukuru. Pievienojiet 2 olas un 2 olu dzeltenumus, sakuliet.
  3. Sviesta masu sajauciet ar mīklu, pievienojiet atlikušos miltus, sāli un samīciet mīklu. Sukādes un rozīnes iemērciet karstā ūdenī un atstājiet 15-20 minūtes.
  4. Sukādes pievienojiet pie mīklas, uzmanīgi iemaisot mīklā. Tagad ļaujiet mīklai nostāvēties 1,5 stundas.
  5. Sagatavojiet kuliču formas, tās ar pergamentu un kārtīgi ieziediet ar sviestu. Piepildiet 1/2 vai 1/3  no formas ar mīklu.
  6. Cepiet mīklu 180 grādos 20-25 minūtes. Gatavo kuliču uzmanīgi izņemiet no formas un aplejiet ar glazūru. Glazūrai – sakuliet kopā pūdercukuru, apelsīnu miziņas un sulu. Pēc vēlmes kuliču dekorē ar riekstiem.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment