Laura Teivāne, Ventis Zilberts un Matīss Eisaks Ziemassvētku labdarības koncertā Gaismas nākšana

26.decembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Saulcerītes zālē izskanēs par labu tradīciju kļuvušais Pētera Vaska fonda rīkotais Ziemassvētku labdarības koncerts “Gaismas nākšana”. Koncerta sākums – plkst.16.

Tajā latviešu kamermūzikas pērles atskaņos Latvijas Nacionālās operas soliste Laura Teivāne (soprāns), izcilais pianists Ventis Zilberts, kurš saņēmis “Lielo Mūzikas balvu 2015” par mūža ieguldījumu, un jaunais kontrabasa spēles talants Matīss Eisaks. Mūziķis ir “Lielās Mūzikas balvas 2017” Gada jaunā mākslinieka titula ieguvējs, četru starptautisku kontrabasu solo konkursu laureāts Čehijā, Polijā un Zviedrijā. Jaunais kontrabasists šobrīd studē Hansa Eislera Berlīnes Mūzikas akadēmijas maģistrantūrā, prof. Gunāra Upatnieka klasē, un šosezon kļuvis par Berlīnes Radio Simfoniskā orķestra akadēmijas mūziķi.

Otro Ziemassvētku koncertā skanēs Pētera Vaska un Helmera Pavasara mūzika; savukārt pirmatskaņojumu piedzīvos īpašs fonda pasūtināts jaundarbs komponistam Andrejam Selickim, kurš par jaundarba dziesmas pamatu izvēlējies latgaliešu Ziemassvētku dziesmu “Eņģeļs gaišs pi gonim gōja”.

“Pierakstot šīs skaņas, jutos laimīgs – arī tādēļ, ka tās atdzīvināja manas bērnības, mistiskos pārdzīvojumus un iespaidus. Radās pat sajūta, ka intonācijas, motīvi un vēl kaut kas, notīs nepierakstāms, aiznes mani uz dzimtajām vietām, manu ciltstēvu dzimteni,” atklāj komponists.

Ielūgumus uz koncertu iespējams rezervēt, sākot ar 3.decembri (rakstot uz e-pastu [email protected]). Vietu skaits ierobežots!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment