Kartupeļu ciete ir līdzeklis pret 20 problēmām. Jūs būsiet pārsteigti!

11. Nomierinošs līdzeklis. Lai iegūtu tādu noderīgu lietu, vajag vienkārši samaisīt kartupeļu cieti ar jebkuru ēterisko eļļu. Es ņēmu lavandu vai rozi, atkarībā no noskaņojuma.

12. Sausais šampūns. Savai galvai kartupeļu cieti virsū nebēru, bet mīļotajam sunim gan tā regulāri tīru spalvu. Viņš briesmīgi baidās no peldēšanās, bet tāds sausais šampūns ir īsts glābiņš!

13. Mēbeļu pulēšanas līdzeklis. Koka priekšmeti atgūs savu pievilcīgo skatu, ja samaisīsiet kartupeļu cieti ar ūdeni proporcijā 1:1 un ar tādu sastāvu paberzēsiet virsmas.

14. Rotaļlietas. Knapi paspēju izmazgāt balto un bērnu apģērbu, bet līdz rotaļlietām vispār netieku. Bet kartupeļu ciete arī šeit sāka man izlīdzēt. Tās es, tāpat kā kārtis, ielieku maisiņā apberu ar kartupeļu cieti un sakratu.

Kartupeļu ciete uzsūc netīrumus, bet manu nebēdņu plīša draugi paliek tīri. Lai kārtīgi atbrīvotos no cietes pārpalikumiem, rotaļlietas var pēc procedūras iztīrīt ar putekļusūcēju.

15. Kairinājums. Kad puika vēl bija mazs, mēs bieži izmantojām pamperus un tik daudzus rūpnieciskos pulverus izmēģinājām…Rezultātā vislabākā izrādījās kartupeļu ciete! Tikai es to izmantoju nevis kā parastu pulveri, bet gan pievienoju 1 – 2 ēdamkarotes ūdenim mazgāšanās laikā.

16. Dezodorants. Interesanti, ka tāda metode ļoti labi strādā. Lai izvairītos no pārāk intensīvas sviedru izdales, vajag paduses nomazgāt ar ozolu mizas novārījumu un pēc tam viegli uzbērt kartupeļu cieti, kas saglabās sausumu. Vēl es pievienoju ēteriskās eļļas un labprāt izmantoju dezodorantu!

17. Mērce. Vecmāmiņas metodes man palīdzēja atbrīvoties no biezinātājiem, kuros ir daudz glutēna. Kad es taisu mērci, tad pievienoju kartupeļu cieti, atkarībā no tā daudzuma var viegli variēt ar mērces biezumu. Man patīk, ka tas ir nekaitīgs.

18. Gaisīga omlete. Vēl pirms olu sakulšanas vajag pievienot nelielu daudzumu kartupeļu cietes. Šī metode palīdzēja bērnu pieradināt pie olām, vēl būdams skolnieks viņš pilnībā atteicās no olām.

19. Grīda. Ja grīdas dēļi čīkst, tad palīdzēs kartupeļu ciete. Mums vasarnīcā šī problēma traucēja visiem mierīgi gulēt. Tas strādā tā – piepilda vissīkākās spraugas, kas arī rada troksni!

20. Krāsa radošumam. Droši un ļoti vienkārši. Es ņemu 1 – 2 ēdamkarotes ūdens un divreiz vairāk kartupeļu cietes, visu to samaisu ar iepriekš izvēlētu krāsvielu, obligāti pārtikas. Sākumā pulveri vajag uzvārīt, atdzesēt un tikai pēc tam pievienot krāsu. Tā mēs izveidojām pašas pirmās pirkstiņkrāsas, bet zīmēt ir ērti un var arī ar otiņu.

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment