LASI VĒL: Mana māte vienmēr gatavoja aknas vienīgi šādā veidā – sulīgas un kraukšķīgas aknas
Sastāvdaļas:
• 500 g aknas
• 5 ēdamkarotes milti
• 2 sīpoli
• Sāls pēc garšas
• Saulespuķu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Sīpolus sagriež vidēja biezuma gredzenos.
Pannā ielej saulespuķu eļļu un ievieto tajā sīpolus.
Pannu uzliek sākotnēji uz lielas uguns, kad tā iesilusi, uguni samazina.
Nomazgā aknas, notīra un sagriež nelielos gabaliņos, aptuveni 1 cm biezumā.
Traukā ieber miltus, pievieno sāli un visu samaisa.
Aknu gabaliņus apviļā miltos un liek uz uzkarsētās pannas tieši virsū sīpoliem, nemaisa.
Uguni samazina līdz vidējai un apcep aptuveni minūti, tad apgriež aknu gabaliņus uz otru pusi, neaiztiekot sīpolus.
Dēļ tā, ka aknu gabaliņi atrodas virs sīpoliem, nevis tieši uz pannas, tie nepiedeg, bet sanāk garšīgi un aromātiski.
Aknas ir gatavas, kad pārstāj izdalīties asinis. Tad ir vajadzīga vēl aptuveni minūte. Pēc tam aknas ar sīpolu samaisa aptuveni 20 sekundes, lai sīpoli labi apceptos. Pēc tam var noņemt no uguns.
avots: vranya.net