Tējkarote šīs vielas pirms gulētiešanas – un tā izšķīdinās toksīnus aknās un resnajā zarnā. Pieejams un efektīvs līdzeklis!

Ķiploks ir viena no populārākajām garšvielām pasaulē, raksta Healthy Living Idea. Tam ir unikāla garša un aromāts, un pats galvenais – tas sniedz daudz ieguvumu veselībai.

Cilvēki ķiplokus lieto tūkstošiem gadu. Saskaņā ar arheoloģiskajiem datiem, par to bija zināms pirms 5000 gadiem, kad Gizā tika uzceltas piramīdas.

Seno grieķu ārsts Hipokrāts ķiplokus izrakstīja, lai ārstētu daudzas slimības: parazītu izraisītas elpceļu slimības, sliktu gremošanu vai nogurumu.

Arī pirmie olimpiskie sportisti lietoja ķiplokus uzturā. Iespējams, ka tas bija pirmais “dopings” sporta vēsturē. No senās Ēģiptes ķiploki tika ievesti Pakistānā un Indijas Rietumos. No turienes ķiploki jau tika ievesti Ķīnā.

Ķiploks satur minerālus (dzelzi, kalciju, varu, fosforu, kāliju un mangānu), B grupas vitamīnus, A un C vitamīnus, ēteriskās eļļas, glikozīdus un unikālus mikroelementus, piemēram, selēnu, germāniju un telūru.

Ķiploki ir bagāti arī ar antioksidantiem. Tas nozīmē, ka tas ir lielisks līdzeklis pret baktērijām, vīrusiem, sēnītēm, zarnu parazītiem, raugu un brīvajiem radikāļiem.

Regulāra ķiploku lietošana palīdz apkarot šādas slimības:

diabēts: viena ķiploka daiviņa dienā palīdz kontrolēt cukura līmeni asinīs;

encefalīts: ir zināms, ka ķiploki ir ļoti efektīvi encefalīta gadījumā;

sēnīšu infekcijas: ķiploku sula veiksmīgi cīnās ar sēnīšu infekcijām, tā jālieto iekšķīgi;

hipertensija: ķiploki attīra asinsvadu sienas un tādējādi palīdz regulēt asinsspiedienu;

peptiska čūla: ķiploki kavē peptiskas čūlas attīstību;

lieto kā antikoagulantu: ķiploki palīdz atšķaidīt asinis, kas nozīmē, ka tas novērš trombozi;

sāpes saaukstēšanās gadījumā: ķiploki ir spēcīga antibiotika, kas mazina saaukstēšanās simptomus;
tas attīra ķermeni no toksīniem;

mazina vēdera uzpūšanos: ķiploki neitralizē gāzes kuņģī.

palīdz cīnīties ar sliktu holesterīnu: ķiploku sula samazina holesterīna līmeņa asinīs oksidēšanu un aplikumu veidošanos artērijās, samazinot sirds slimību risku.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment