Īru ābolu pīrāgs

Gatavošanas gaita:

  1. Sajauciet miltus, cepamo pulveri, krustnagliņas un muskatriekstu. Aukstu sviestu smalki sagrieziet un sajauciet ar miltiem, pievienojiet 180 g cukura, kārtīgi samaisiet.
  2. Izmazgājiet ābolus, nomizojiet, sagrieziet kubiņos un pievienojiet tos sagatavotā miltu maisījumā.
  3. Sakuliet 2 olas ar 200 ml piena, pievienojiet to klāt pie ābolu maisījuma, samaisiet līdz masa kļūst viendabīga. Ielejiet masu sagatavotā formā un ielieciet to cepties 190 grādos 45 minūtes. Pēc vēlmes var apkaisīt mīklu ar 2 ēdamkarotēm cukura, lai iegūtu karameļu garozu.
  4. Tajā laikā pagatavojiet krēmu. Uzvāriet atlikušo pienu, dzeltenumus, sakuliet ar atlikušo cukuru līdz baltai masai. Ar mazu strūklu , pastāvīgi maisot, ielejiet dzeltenumus pienā, uzlieciet masu vārīties līdz tā uzvārās, turpiniet vārīt vēl 5 minūtes līdz tā sabiezē. Beigās pievienojiet vaniļu.
  5. Gatavo pīrāgu sagrieziet gabaliņos un pasniedziet, aplejot ar krēmu.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment