Grandiozā halvas torte (fotorecepte)

sharlotka-s-yablokami-2

Olblatumus sakuļam ar pusi no cukura līdz maigai, krēmīgai masai.

sharlotka-s-yablokami-3

Dzeltenumus sakuļam ar vaniļas esenci un atlikušo cukuru līdz masa kļūst balta.

sharlotka-s-yablokami-4

Savienojam olbaltumu masu ar dzeltenumu masu. Pakāpeniski izsijājam miltus un izveidojam vieglu mīglu. Maisām maksimāli uzmanīgi, lai izspiestu no mīklas cik vien iespējams maz gaisa.

 

Ieliekam mīklu formā un cepam 180 grādos karstā cepeškrāsnī apmēram 35 minūtes. Gatavo biskvītu izņemam no cepamās krāsns un ļaujam nostāvēties 15 minūtes formā. Tad izņemam no formas un pilnībā atdzesējam. Sagriežam 3 daļās.

halvichnyi-tort-3

Gatavojam krēmu. Sakuļam istabas temperatūras sviestu līdz krēmveidīgam stāvoklim. Pievienojam iebiezināto pienu (tam arī ir jābūt istabas temperatūrā) un sakuļam līdz viendabīgai masai.

halvichnyi-tort-2

Halvu smalki sarīvējam.

halvichnyi-tort-4

Pievienojam pie krēma un sakuļam.

Apslacīšanai  – sajaucam iebiezināto pienu ar ūdeni.

Glazūrai – izkausējam šokolādi un sviestu ūdens peldē.

Veidojam torti.

halvichnyi-tort-5

Uz šķīvja uzliekam pirmo biskvīta slāni, apslakām un uzklājam krēmu.

halvichnyi-tort-6

Tad uzklājam otro biskvīta daļu, arī apslakām un uzklājam krēmu. Ar atlikušo krēmu smērējam tortes malas.

halvichnyi-tort-7

Virsū uzlejam šokolādes glazūru.

Turiet torti ledusskapī vairākas stundas, vēl labāk – atstājiet to ledusskapī uz nakti.

halvichnyi-tort

Dekorējam pēc vēlmes. Bildē ir bezē, tējas roze un kumkvats.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

 

 

Leave a Comment