Gaļas pīrāgs „Krokodils” (fotorecepte)

pirog-krokodil-496

Lielā bļodā sajauciet visas mīklas sastāvdaļās. Samīciet mīklu, pakāpeniski pievienojot miltus, līdz mīkla pārstāj lipt pie rokām. Izveidojiet mīklas piku, apsedziem to ar salveti un ieliekam siltā vietā nostāvēties.

pirog-krokodil-497

Pildījumam – apcepiet visu kopā – kāpostus, sīpolus un malto gaļu. Pievienojam sāli un piparus pēc garšas.

pirog-krokodil-498

Sarullējiet taisnstūra mīklas plāceni, apgriežot malas, lai būtu līdzeni stūri. Apgrieztā mīkla vēl noderēs.

ywmzp6p8wwu

Pārliekam mīklu uz cepamo formu, kas ir noklāta ar cepamo papīru, vidū izliekam pildījumu. Sākot no stūriem, taisām iegriezumus līdz pildījumam, apmēram 3-4 cm biezumā.

sptyoclxbps

No augšējās daļas saliekam galvu, bet no apakšējās – asti.

wr4cec2q5fk

Veidojam nāsis, bet no pārpalikušās mīklas – ķepas, acis un acis-uzacis.

l2cnc_w5lkw

Zobus veidojam ar šķērēm, sagriežot mīklas daļas gar žokli, nesagriežot līdz galam.

p85sm2sf79k

Tāpat ar šķērēm izveidojam nelīdzenu „ādu”.

Cepam 200 grādos līdz zeltainai krāsai. 10 minūtes pirms gatavības ieziežam krokodilu ar olu.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/cook_good

Leave a Comment