1. Gatavojam mīklu – miltus sajaucam ar irdinātāju.
2. Sakuļam olas ar cukuru, pievienojam istabas temperatūras sviestu un sajaucam.
3. Samaisām miltus ar olu maisījumu un ātri samīcām to, līdz masa ir līdzīga mīklai. Ietinām mīklu pārtikas plēvē un ieliekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
4. Tagad ķersimies klāt pie augšējās pīrāga kārtas. Persikus ielikt sietiņā, nokāšot lieko šķidrumu.
5. Sajaucam biezpienu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, apelsīnu (citrona) miziņas un pudiņa maisījumu (vai cieti). Var lietot jebkuru biezpienu, ja tas ir pārāk sauss – samaziniet miltu daudzumu līdz 1-2 ēdamkarotēm.
6. Cepamformā (26 cm diametrā), ar sviestu sasmērētu, izlikt 2/3 no mīklas un ar pirkstiem sadalīt to pa visu formu, veidojot apmales. Uz mīklas uzklāt biezpiena masu.
7. Virs biezpiena masas salikt persiku pusītes un nedaudz iespiest tos biezpienā.
8. Atlikušo mīklu samaisīt, pievienojot 1-2 ēdamkarotes miltu līdz rodas drupatas, kuras tiks uzliktas uz pīrāga. Drumstalām ir jābūt palielām, tad tās būs maigākas. Cept pirms tam sasildītā cepeškrāsnī 200 grādos 40-50 minūtes līdz zeltainai krāsai.
Lai pīrāgs “nenopūstos”, vēlams to caurdurt ar zobu bakstāmajiem 10 minūtes pirms tas ir gatavs. 10-15 minūtes ļaut pīrāgam atdzist cepeškrāsnī, neizvelkot to ārā.
Labu apetīti!
Avots: edimdoma.ru