Gaisīgs un aromātisks biezpiena pīrāgs ar persikiem (fotorecepte)

104242-real

1. Gatavojam mīklu – miltus sajaucam ar irdinātāju.

104243-real

2. Sakuļam olas ar cukuru, pievienojam istabas temperatūras sviestu un sajaucam.

104244-real

3. Samaisām miltus ar olu maisījumu un ātri samīcām to, līdz masa ir līdzīga mīklai. Ietinām mīklu pārtikas plēvē un ieliekam ledusskapī uz 30 minūtēm.

104245-real

4. Tagad ķersimies klāt pie augšējās pīrāga kārtas. Persikus ielikt sietiņā, nokāšot lieko šķidrumu.

104247-real

5. Sajaucam biezpienu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, apelsīnu (citrona) miziņas un pudiņa maisījumu (vai cieti). Var lietot jebkuru biezpienu, ja tas ir pārāk sauss – samaziniet miltu daudzumu līdz 1-2 ēdamkarotēm.

104249-real

6. Cepamformā (26 cm diametrā), ar sviestu sasmērētu, izlikt 2/3 no mīklas un ar pirkstiem sadalīt to pa visu formu, veidojot apmales. Uz mīklas uzklāt biezpiena masu.

104250-real

7. Virs biezpiena masas salikt persiku pusītes un nedaudz iespiest tos biezpienā.

104251-real

8. Atlikušo mīklu samaisīt, pievienojot 1-2 ēdamkarotes miltu līdz rodas drupatas, kuras tiks uzliktas uz pīrāga. Drumstalām ir jābūt palielām, tad tās būs maigākas. Cept pirms tam sasildītā cepeškrāsnī 200 grādos 40-50 minūtes līdz zeltainai krāsai.

Lai pīrāgs “nenopūstos”, vēlams to caurdurt ar zobu bakstāmajiem 10 minūtes pirms tas ir gatavs. 10-15 minūtes ļaut pīrāgam atdzist cepeškrāsnī, neizvelkot to ārā.

Labu apetīti!

Avots: edimdoma.ru

 

Leave a Comment