Franču mandeļu bezē jeb “Makarūni”

Gatavošanas gaita:

  1. No sākuma atdaliet olbaltumus no dzeltenumiem. Sakuliet olbaltumsu līdz apjomīgai masai. Pievienojiet pūdercukuru un sakuliet līdz viendabīgai masai. Ieberiet mandeļu masu un uzmanīgi samaisiet. Sadaliet masu 4 daļās. Katrā – pievienojiet 1 pilienu dažādu krāsu pārtikas krāsvielu.
  2. Ielejiet masu konditorejas maisiņā, noklājiet cepamo formu ar cepamo papīru. Aizpildiet visu formu ar mīklu. (Lai cepumi sanāktu vienlīdz vienādi, iesakām uzzīmēt uz cepamā papīra aplīšus 2,5 cm diametrā un 2-4 cm attālumā citam no cita un pārvelt papīru uz otru pusi.) Ļaujiet tiem nostāvēties apmēram 30 minūtes.
  3. Cepumu virsmai ir nedaudz jāsacietē. Tad cepumus ielieciet cepeškrāsnī. Cepiet 15 minūtes 170 grādu karstā cepekškrāsnī. Izņemiet cepumus no krāsns, atdzesējiet nedaudz cepamā formā, tad noņemiet tos no formas un pilnībā atdzesējiet.
  4. Tikmēr pagatavojiet sviesta krēmu – sviestu sakuliet ar pūdercukuru, pievienojiet saldo krējumu un vaniļu. Pūdercukura vietā var lietot parasto cukuru.
  5. Sadaliet krēmu 4 vienādās daļās un katrā atsevišķi pievienojiet – 1 tējkaroti ievārījuma, otrā – kakao, trešā – citrona miziņas, ceturtajā – pistācijas. Tagad var veidot cepumus – rozā makarūnus ieziediet ar zemeņu krēmu, zaļos – ar pistāciju, brūnos – ar kakao krēmu, un dzeltenos – ar citrona krēmu.

Labu apetīti!

Avots: vkusnodoma.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment