Franču cepumi „Sablē” (fotorecepte)

Novāriet olas, attīriet tās, atdaliet olbaltumu no dzeltenumiem (baltumus šajā receptē neizmanto). Vārītos olu dzeltenumus kārtīgi samīciet ar dakšu.

Mīkstu sviestu sajauciet ar brūno cukuru, sāli, vaniļu un olu dzeltenumiem.

Gatavo masu sadaliet 2 vienādās daļās. 1. daļā pievienojiet kakao pulveri un samaisiet.

Tālāk pievienojiet miltus un izveidojiet 2 mīklas daļas.

6vfh7x-zs3s

Gaišo un tumšo mīklu sarullējiet vienāda izmēra plāceņos (14×9 cm)

_v9xcdybqw8

Uz tumšās mīklas uzlieciet gaišo, nedaudz saspiediet un ielieciet ledusskapī uz 30-40 minūtēm.

Tad izlīdziniet mīklas malas ar naža palīdzību.

qwiiyeurk9e

Sagrieziet mīklu 4 vienādās plāksnēs, lai platums būtu vienāds.

gl2d4xn6jdc

Divu veidu mīklas plāksnes salieciet pāros tā, lai gaišā strīpa būtu uz tumšās, bet tumšā – uz gaišās.

kmh-46rtpwq

Sagrieziet mīklu 1 cm lielos kvadrātiņos. Cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, izlieciet uz tiem kvadrātiņus.

jrisgsfyqgq

Cepiet 180-190 grādos 10-15 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns).

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment