Novāriet olas, attīriet tās, atdaliet olbaltumu no dzeltenumiem (baltumus šajā receptē neizmanto). Vārītos olu dzeltenumus kārtīgi samīciet ar dakšu.
Mīkstu sviestu sajauciet ar brūno cukuru, sāli, vaniļu un olu dzeltenumiem.
Gatavo masu sadaliet 2 vienādās daļās. 1. daļā pievienojiet kakao pulveri un samaisiet.
Tālāk pievienojiet miltus un izveidojiet 2 mīklas daļas.
Gaišo un tumšo mīklu sarullējiet vienāda izmēra plāceņos (14×9 cm)
Uz tumšās mīklas uzlieciet gaišo, nedaudz saspiediet un ielieciet ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
Tad izlīdziniet mīklas malas ar naža palīdzību.
Sagrieziet mīklu 4 vienādās plāksnēs, lai platums būtu vienāds.
Divu veidu mīklas plāksnes salieciet pāros tā, lai gaišā strīpa būtu uz tumšās, bet tumšā – uz gaišās.
Sagrieziet mīklu 1 cm lielos kvadrātiņos. Cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, izlieciet uz tiem kvadrātiņus.
Cepiet 180-190 grādos 10-15 minūtes (atkarībā no cepeškrāsns).
Labu apetīti!
Avots: vk.com/chief.cooker