Es atklāju jaunu vinegreta noslēpumu. Nu ļoti garšīgs

Pirms daudziem gadiem mans lietuviešu draugs ar mani padalījās ar šo vinegreta recepti. Neparasta garša!

Sastāvdaļas:

3 burkāni
2 bietes
3 mazsālīti (vai marinēti) gurķi
1 liels sīpols
100 g kāposti
1 bundža baltās pupiņas

LASI VĒL: Šie salāti ir tik garšīgi, ka tu tos gatavosi visu laiku –“veiksmīgie” salāti

Varētu šķist, ka viss ir ļoti ierasts, bet ir viens neliels noslēpums.

Sagrieziet visus dārzeņus vidējos kubiņos. Ielieciet bietes atsevišķā bļodā un nedaudz ielejiet tajā augu eļļu. Tas tiek darīts tā, lai vēlāk salāti nekrāsotos ar bietēm un katram dārzenim būtu sava krāsa.

Sagriez gurķus, pievieno kāpostus un pupiņas.

Un tagad uzmanību!

Pannā ielej 100 g saulespuķu eļļas un apcep lielos kubiņos sagrieztus sīpolus – līdz tie ir zeltaini brūni.

Sajauc visas sastāvdaļas un aplej ar eļļu un sīpoliem.

Samaisi un ļauj salātiem nostāvēties ledusskapī 1 stundu.

LASI VĒL: Interesanti salāti “Meksika” – nevajag neko vārīt

Cepti sīpoli piešķir vinegretam pilnīgi citu garšu. Salātu aromāts ir neaprakstāms. Dārzeņi lieliski sader ar apcepto sīpolu, kurš piešķir patīkamu pikantumu.

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment