Džeimija Olivera ābolu kūka kājām gaisā

Gatavošanas gaita:

  1. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ieziediet 23 cm kvadrātainu cepamo formu.
  2. Nomizojiet un nogrieziet ābolus. 2 no tiem sarīvējiet, bet 3 – sagrieziet šķēlītēs.
  3. Kastrolī sajauciet un izkausējiet 85 g cukura ar sviestu, ielejiet to cepmā formā. Virsū uzklājiet ābolu šķēlītes.
  4. Sajauciet miltus, 110 g cukura, cepamo pulveri un garšvielas. Atsevišķā traukā sajauciet eļļu, 180 ml ūdens, etiķi, rīvētos ābolus un citrona miziņas. Sajauciet sausās sastāvdaļas ar šķidrām – ātri, bet kārtīgi.
  5. Pavirši sagrieziet riekstus, pievienojiet tos pie sajauktām sastāvdaļām. Ielejiet masu formā.
  6. Cepiet 30 minūtes vai līdz kociņš iznāk sauss. Atstājiet kūku 5 minūtes atdzist pirms izņemiet to no formas.

Labu apetīti!

Avots: jamieoliver.com

Leave a Comment