Cukurots rabarberu pīrāgs

Gatavošanas gaita:

  1. Ieberiet miltus bļodā ar siltā ūdenī vai pienā izšķīdinātu raugu. Pievienojiet cukuru, sāli, olu. Kārtīgi sajauciet un ielejiet sviestu.
  2. Maisiet mīklu līdz tā nekļūs vienmērīga. Atstājiet nostāvēties 1,5 – 3 stundas, 2-3 reizes samīdot mīklu tajā laika posmā.
  3. Sarullējiet mīklu plānā plācenī, ielieciet to cepamformā, izveidojot nelielu bortiņu.
  4. Rabarberus nomazgājiet un sagrieziet 6-7 garos gabaliņos. Ievietojiet tos cepamformā, apkaisiet ar cukuru, pievienojiet kanēli vai muskatriekstu, apsedziet ar foliju un cepiet 15 minūtes. Tad izņemiet foliju un cepiet vēl 5 minūtes līdz rabarberi kļūst mīksti.
  5. Pievienojiet pildījumu mīklai. Virsū uzlieciet sagrieztus sviesta gabaliņus.
  6. Cepiet siltā cepeškrāsnī 180 grādos 15-20 minūtes līdz zeltainai garozai.
  7. Pasniegšanai pie galda – apkaisiet ar cukurpūderi, cepumu drupačām vai brūno cukuru.

Izbaudiet!

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment