Gatavošanas gaita:
- Ieberiet miltus bļodā ar siltā ūdenī vai pienā izšķīdinātu raugu. Pievienojiet cukuru, sāli, olu. Kārtīgi sajauciet un ielejiet sviestu.
- Maisiet mīklu līdz tā nekļūs vienmērīga. Atstājiet nostāvēties 1,5 – 3 stundas, 2-3 reizes samīdot mīklu tajā laika posmā.
- Sarullējiet mīklu plānā plācenī, ielieciet to cepamformā, izveidojot nelielu bortiņu.
- Rabarberus nomazgājiet un sagrieziet 6-7 garos gabaliņos. Ievietojiet tos cepamformā, apkaisiet ar cukuru, pievienojiet kanēli vai muskatriekstu, apsedziet ar foliju un cepiet 15 minūtes. Tad izņemiet foliju un cepiet vēl 5 minūtes līdz rabarberi kļūst mīksti.
- Pievienojiet pildījumu mīklai. Virsū uzlieciet sagrieztus sviesta gabaliņus.
- Cepiet siltā cepeškrāsnī 180 grādos 15-20 minūtes līdz zeltainai garozai.
- Pasniegšanai pie galda – apkaisiet ar cukurpūderi, cepumu drupačām vai brūno cukuru.
Izbaudiet!
Avots: adme.ru
Pages: 1 2