Vārītā olu krēma un cepumu torte
Šī torte gatavošanas ziņā ir nedaudz sarežģītāka, taču, kad jūs pamēģināsiet, jūs nenožēlosiet savu receptes izvēli, jo maigs vārītais krēms un rieksti padara šo torti nepārspējamu.
Sastāvdaļas:
- 300 g cepumu
- 300 g sviesta
- 300 g cukura
- 1 ola
- 300 ml piena
- 1 tējkarote kartupeļu cietes
- 2 glāzes attīrītu riekstu
- vanilīns pēc garšas
Gatavošanas gaita:
- Sakuļam olu ar cukuru un cieti līdz iegūstam biezu, baltu masu, sajaucam to ar siltu pienu.
- Vārām uz neliela uguns līdz krēms sabiezē un iegūst vajadzīgo konsistenci. Atdzesējam, pievienojam vaniļu un sakulto sviestu.
- Cepumus sadrupinām, riekstus samaļam un visu iemaisām gatavā krēmā.
- Apsedzam formu ar cepamo papīru, uzklājam gatavo masu, izlīdzinām ar nazi un turam dažas stundas ledusskapī. Tad izņemam torti no formas ar cepamo papīru, dekorējam ar sadrupinātiem cepumiem un riekstu pusītēm.
Šķir nākamo lapu, lai redzētu pēdējo recepti!