Bulgāru Lieldienu gardums! Kozunaks (fotorecepte)

 

Dotās sastāvdaļas ir domātas 2 lieliem kozunakiem, jūs varat paņemt pusi no porcijas, ja gatavojat ko tādu pirmo reizi.

Sagatavojiet mīklu – svaigo raugu aplejiet ar siltu pienu. Pievienojiet šķipsniņu cukura. Atstājiet 15 minūtes.

Lielā bļodā sakuliet 4 olas, 150 g cukura, ielejiet saldo krējumu, pievienojiet sāli un 200 g izsijātu miltu. Pārlejiet bļodā rauga maisījumu, apsedziet ar dvieli un atstājiet siltā vietā 1,5 stundas.

Atlikušās olas, cukuru un dzletenumus sakuliet. Iejauciet masu gatavā mīklā 1,2 g miltu un sakulto cukura-olu maisījumu. Samīciet mīklu, ielieciet to lielā kstrolī, atkal apsedziet un atstājiet 2 stundas siltā vietā. Tajā laika posmā mīkla palielināsies gandrīz 3 reizes.

Apkaisiet galdu ar atlikušo mīklu un vaniļas cukuru. Mīciet mīklu ar rokām uz galda, kamēr tas nepārstās lipt pie rokām.

Ielejiet bļodā eļļu un, iemērcot tajā rokas, turpiniet mīcīt mīklu līdz eļļas vairs nebūs.

Tagad pamazām iemīciet mīklā mīksto sviestu. Kad sviesta vairs nebūs, mīciet vēl 10 minūtes. Tad ar spēku atsitiet mīklu pret virsmu kā minimums 30 reizes, lai mīkla kļūtu elastīgāka. Viss process aizņems apmēram 1 stundu.

Ielieciet mīklu atpakaļ dziļā kstrolī, apsedziet to un atstājiet 5 stundas. Tajā laikā mīkla palielināsies 4 reizes! Pievienojiet attīrītas un sadrupinātas mandeles.

Tagad ir laiks veidot kozunaku! Sadaliet masu 2 daļās (jo sastāvdaļas ir paredzētas 2 kozunakiem) un tad vēlreiz sadaliet tās 2 reizes. Sarullējiet mīklas gabaliņus desās un sapiniet tās bizēs. Gatavās bizes ielieciet vislielākā apaļā formā, kāda jums ir, un atstājiet vēl uz 30 minūtēm.

Ieziediet kozunaku ar pienu un cepiet krāsnī 180 grādos 40 minūtes.

Ļaujiet gatavajam izstrādājumam nedaudz atdzist formā, tad izņemiet to un izlieciet uz trauka. Apkaisiet ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment