Bulgārijas diēta: 14 dienas, 10 kilogrami nost

Pirmās trīs dienas ievērojiet sekojošos noteikumus. Visu dienu drīkst ēst salātus tikai svaigā veidā – vienai porcijai rīvēts burkāns un puse ābola. Ēdiet salātus, ja jūtiet izsalkumu. Salātiem var pielikt nedaudz medus. Ieteicams ēst 3-4 reizes, ievērojot vienādus laika intervālus.

Ceturtajā dienā ieteicama šāda ēdienkarte.
Brokastīs un launagā: viens cepts kartupelis, ābols un šķēle rupjmaizes.
Pusdienās un vakariņās: burkānu – ābolu salāti un rupjmaize.

Bulgārijas diētas ēdienkarte nedēļai

1. diena

Brokastis: līdz 150 gr liesas gaļas ( var cept cepeškrāsnī, vārīt vai sautēt, nelietojot eļļu), 1 vārīta ola, svaigs gurķis, šķēle maizes ( rudzu vai pilngraudu) vai kraukšķis.
Pusdienas: 150 grami novārītas zivs, 200 grami svaigu dārzeņu salāti, maizes šķēle.
Launags: jebkurš auglis. ( labāk tāds, kurš nesatur cieti)
Vakariņas: ieteicams izslēgt vispār.

2. diena

Brokastis: izpaliek. Ja jums tas ir ļoti grūti, uztaisiet vieglas brokastis. Piemēram: 1 ola un kāds dārzenis vai auglis, nedaudz liess biezpiens vai cits skābpiena produkts.
Pusdienas: dārzeņu salāti ( apmēram 150 grami), jebkurš auglis.
Launags: 100 grami jebkuru dārzeņu.
Vakariņas: ieteicams atteikties no šīs ēdienreizes.

3. Diena

Brokastis un pusdienas: jebkuri sautēti dārzeņi ( porcija līdz 200 gramiem)
Launags: jebkura augļa puse. Pieļaujams to apēst arī starp brokastīm un pusdienām.
Vakariņas: 150 grami dārzeņu salātu.

4.-7. diena

Visas šīs dienas, sekojot diētas principiem, vēlams ēst kā pirmajā dienā, bet neizlaist vakariņas. Vakariņās – 1 glāze liesa kefīra.

Divu nedēļu Bulgārijas diētas ēdienkarte

Šajā diētas variantā ēdiena daudzums jums jānosaka patstāvīgi. Taču ņemiet vērā, ka nevajag krist virsū ēdienam un vēl jo vairāk – apēst visu dienas normu vakariņās. Labāk, lai tās būtu vieglas. Vai arī vispār atsakieties no vakariņām un pēdējo ēdienreizi ieplānojiet trijos – četros dienā.

1. diena: jebkuri dārzeņi ( izņemot kartupeļus) – 1 kg. Pagatavot variet dažādi, tikai bez eļļas.

2. diena: jebkuri augļi ( izņemot vīnogas un banānus) – 1 kg.

3. un 4. diena: augļi, dārzeņi – katrs 300 gr, ( izvēlamies pēc tādiem pat noteikumiem, kā pirmajās dienās) 1 vārīta ola.

5. un 6. diena: 250 ml liess kefīrs, viena ola, 200 gr biezpiens ( līdz 5% tauku), 200 gr jebkuras gaļas.

7.-12. diena: atkārtojam iepriekšējās sešas dienas.

13. diena: otrās dienas ēdienkarte.

14. diena: atkārtojam diētas piektās dienas ēdienkarti.

Bulgārijas diētas kontrindikācijas

Pieturēties pie jebkura diētas varianta slaidas figūras iegūšanai nedrīkst cilvēk, kuriem ir jebkādas kuņģa – zarnu trakta saslimšanas, nopietni vielmaiņas traucējumi, kā arī jebkuru hronisku slimību saasināšanās gadījumā.
Tāpat Dimovs stingri noliedz ievērot diētu sievietēm, kuras gaida bērniņu, vai baro ar krūti. Tas var negatīvi ietekmēt gan viņu, gan bērniņa veselību. Neriskējiet!

Bulgārijas diētas priekšrocības

Pie diētas plusiem, var pieskaitīt salīdzinošu ātru un vērā ņemamu notievēšanu. ( par ko liecina daudzskaitlīgās cilvēku atsauksmes, kuri uzlabojuši savu figūru)

Tāpat der atzīmēt, ka uzturs (ja neņem vērā četru dienu diētu, kas ir visstingrākā figūras pārveidošanas versija starp iepriekšminētajām), ir diezgan daudzveidīgs. Viens produkts nedrīkst apnikt tā, ka tas varētu izraisīt atteikšanos no diētas uztura vienveidības dēļ.

Tāpat diētas autors sola organisma attīrīšanos no kaitīgām vielām. Diētas laikā jūs maigi atveseļosiet savu organismu.

Diētas nepilnības

Dažās dienās kaloriju skaits tiek “nogriezts” vispār, tāpēc var nākties saskarties ar bezspēku un miegainību. Īpaši tas var būs tajos gadījumos, kad jūs agrāk esiet lietojis produktus ar īpaši augstu kaloriju sastāvu.

Tāpat šī diēta nederēs cilvēkiem, kuri aktīvi nodarbojas ar sportu. Vajadzīgā spēka treniņa veikšanai, šādi ēdot, vienkārši nebūs.

Daži cilvēki, ievērojot šo diētu, saskārās ar gastrīta uzliesmojumiem vai cita veida kuņģa problēmām. Tāpēc, obligāti ieklausieties savā ķermenī. Ja jūtiet sāpes vai bezspēku, nekavējoties beidziet diētu un vērsieties pie ārsta.

Atkārtota diētas veikšana

Ja jūs vēlēsieties atkārtot divu nedēļu Bulgārijas diētas variantu, obligāti nogaidiet vismaz 1 mēnesi. Lai atjaunotos pēc 7 dienu diētas vajag kā minimums 2 nedēļas, bet 4 dienu diētas – 1 nedēļu.

avots: bigl1fe.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment