Sastāvdaļas:
- 250 g biezpiena
- 100 g margarīna vai sviesta
- 400 g miltu
- 2 olu dzeltenumi
- 120 g cukura
- 1 g vanilīna
- ¼ tējkarotes sodas
- 1 šķipsniņa sāls
Gatavošanas gaita:
Bļodā samaisiet biezpienu ar margarīnu, cukuru, vaniļu, sāli un olu dzeltenumiem. Samīciet ar dakšu līdz viendabīgai masai.
Pakāpeniski pievienojiet izsijātus miltus ar sodu un samīciet mīkstu mīklu. Miltu daudzums var būt atkarīgs no biezpiena mitruma un dzeltenumu izmēra.
Sarullējiet 2-3 mm biezu mīklu un ar mazu glāzīti izgrieziet aplīšus.
Salieciet 4 aplīšus ar pārlaidumu kā bildē.
Uzmanīgi sarullējiet veidojumu ciešā ruletē.
Uzmanīgi sagrieziet ruleti vidū ar nazi uz divām daļām. No vienas ruletes sanāk 2 „rozes”. Atkārtojiet visu ar pārējām ruletēm, salieciet tās uz cepamā papīra, kas ir noklāts ar cepamo papīru.
Cepiet 180 grādos karstā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes līdz skaistai, bronzas krāsai. Nepārcepiet! Siltas „rozes” apkaisiet ar pūdercukuru.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/chief.cooker