Lieliski derēs rotāšanai vai kā pildījums jebkuram konditorejas izstrādājumam.
Sastāvdaļas:
4 olas baltumi (ja mazas, tad 5)
1 glāze cukura
1 iepakojums vaniļas cukura
¼ tējkarote citronskābes
Pagatavošana:
Ar mikseri sakul olu baltumus.
Pievieno cukuru, vaniļu un citronskābi.
Ieliec ūdens peldē (ūdenim ir jau jāvārās) un sakul ar mikseri 10-15 minūtes.
Masa sanāk sniegbalta un gaisīga.
Kad krēmam parādās pēdas no miksera slotiņas, tad izņem trauku no ūdens peldes un kul vēl 3-4 minūtes.
Pagaidi kamēr atdziest.
Pēc pagatavošanas var pievienot krāsvielu.
Krēms sanāks ļoti garšīgs, maigs, gluži kā zefīrs.
Labu apetīti!
avots: vranya.net