10 dabīgi veidi, kā apstādināt matu izkrišanu reizi par visām reizēm

Par kupliem un bieziem matiem!

Normāli katrs no mums diennakts laikā pazaudē no 60 lidz 100 matiem, raksta Lol Wot. Bet, ko darīt, ja matu izkrišana ir ieguvusi katastrofas apmērus?  

Kā pasargāt galvas ādas un savu matu cirtu veselību, turklāt padarot tos spīdīgus un zīdainus? Nav nekā neiespējama! Lūk, vislabākās receptes pret matu izkrišanu.

1) Nātru skalošanas līdzeklis.

Matu veselības atjaunošanas procesu var paātrināt, ja pēc galvas mazgāšanas matus noskalo ar nātru lapu novārījumu.

Aplejiet 2 ēdamkarotes sasmalcinātu, sausu nātru lapu ar 1 glāzi vāroša ūdens, apklājiet ar vāku un ļaujiet atdzist. Pēc tam novārījumu nokāsiet un pirms skalošanas pievienojiet tam nelielu daudzumu karsta ūdens.

Gariem matiem būs nepieciešams divtik liels daudzums novārījuma.

2) Konjaka maska.

Samaisiet 1 ēdamkaroti konjaka ar 4 ēdamkarotēm sīpolu sulas un 6 ēdamkarotēm diždadža saknes novārījuma, iesmērējiet matu saknēs, aplieciet ap galvu polietilēna maisiņu, bet virsū –  frotē dvieli.

Paturiet 30 minūtes un izmazgājiet galvu ar šampūnu, kas atbilst jūsu matu tipam. Procedūru nepieciešams atkārtot 2 reizes nedēļā.

3) Maska no auzu pārslāmМаска pret taukainumu un matu izkrišanu.

Samaliet auzu pārslas miltos, samaisiet ½ glāzi iegūto miltu ar ½ ēdamkaroti mandeļu eļļu un ¼ glāzi piena. Ja mati ātri paliek taukaini, pievienojiet 1- 2 pilienus lavandas ēteriskās eļļas.

Rūpīgi samaisiet visas sastāvdaļas, sākumā ieberzējiet masku pie matu saknēm un galvas ādā, veicot masāžu. Pēc tam masku ielieciet visos matos. Atstājiet uz 20 minūtēm, un pēc tam nomazgājiet ar siltu ūdeni un šampūnu.

4) Maska pret matu izkrišanu ar eļļām un vitamīnu E.

Samaisiet šķidrumu, kas iegūts no 2 vitamīna E kapsulām, ar 3 ēdamkarotēm jojobas eļļas (vai mandeļu), pievienojiet 3 pilienus piparmētru vai rozmarīna eļļas.

Visu kārtīgi samaisiet pirms lietošanas, izsmērējiet visu matu garumā, izņemot saknes. Uzlieciet uz galvas polietilēna maisiņu un dvieli, un atstājiet uz nakti. No rīta nomazgājiet masku ar maigu šampūnu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment