Lielisks ābolu pīrāgs ar maigu krēmu

Pīrāga sastāvdaļas – maiga smilšu mīkla, āboli un pudiņa krēms vienkārši sajūsmina!

Sastāvdaļas:

Smilšu mīkla:

250 g margarīns istabas temperatūrā (vai arī sviests)

200 g cukurs

500 g milti (vai nedaudz vairāk par 3 glāzēm)

1 tējkarotes cepamais pulveris

Vanilīns

1 ola + 1 olas dzeltenums

1-2 ēdamkarotes krējums

Krēms:

700 ml piens

2 paciņas vaniļas pudiņa pulveris (viens iepakojums 40 g) – tiem, kas nevar atrast pudiņu: uz iepakojuma norādīts sastāvā kukurūzas ciete un vanilīns.

6 ēdamkarotes cukurs

Pildījums:

5-6 vidēja lieluma āboli (labāk maigas šķirnes)

2-3 ēdamkarotes rīvmaize

1/3 citrona sula

Cepamā forma 28 cm diametrā.

Receptes pagatavošana:

1.Sajauc miltus ar cepamo pulveri un vanilīnu, pievieno mīksta margarīna gabaliņus, kārtīgi izmīci.

2. Pievieno cukuru, olu ar papildus dzeltenumu un samaisi. Pievieno krējumu un izmīci maigu, elastīgu mīklu. Sadali mīklu 2 vienādās daļās un ievieto ledusskapī uz 1 – 1,5 stundu.

3. Notīri ābolus un sadali 4 daļās, izņem serdi. Katru ceturtdaļu sagriez plānās šķēlītēs. Ābolus aplej ar citrona sulu.

4. Uzvāri 500 ml piena. 200 ml piena sajauc ar pudiņa pulveri un cukuru, kārtīgi samaisi un pakāpeniski lēnam ielej pudiņa masu vārītajā pienā. Krēmu vāri uz lēnas uguns, līdz parādās pirmie burbuļi.

5. Vienu mīklas daļu ieklāj formas dibenā, kas iesmērēta ar sviestu, izveido nelielus mīklas bortiņus, pa virsu skaisti saliec ābolus.

6. Ābolus aplej ar karstu krēmu. No otras mīklas daļas veido mīklas loksnes aptuveni 5 mm biezumā. Mīklas loksnes restīšu rakstā skaisti saliec uz pīrāgu.

7. Cep pīrāgu 200 grādu temperatūrā. Cepšanas laiks būs atkarīgs no cepeškrāsns. Man cepās vairāk par stundu, jo veca krāsns. Pīrāgu vislabāk uzņemt no formas tad, kad viņš r pilnībā atdzisis.

Pa virsu uzkaisi pūdercukuru.

Labu apetīti!

avots: vranya.net

Leave a Comment