Angļu valodā šos gardumus sauc par ‘hot cross buns’. Parasti tos gatavo Lielbritānijā, ASV un citās valstīs Lielā piektdienā.
Tās ir saldās bulciņas ar rozīnēm un/vai kaltētām jāņogām, citrusaugļu miziņām un garšvielām.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 120 ml silta piena
- 120 ml kefīra
- 11 g sausa rauga
- 1 ēdamkarotes cukura
- 160 g miltu
- 100 g cukura
- 50 g izkausēta sviesta
- 50 ml piena
- 2 olas
- 1 citrona un apelsīna miziņas
- 500 g miltu
- 1/2 tējkarotes sāls
- 200 g rozīņu
Mērcei:
- 1 ēdamkarote izkausēta sviesta
- 70 ml piena
- 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
- 50 g cukura
- 80 g miltu
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Pages: 1 2