Pastāv leģenda, ka, ēdot šo vācu virtuves zupu vismaz vienreiz nedēļā, uzlabosies atmiņa, uzmanība un redze.
Sastāvdaļas:
1,5l ūdens
250 g cūkgaļas vai liellopa gaļas
2 ēdamkarotes augu eļļas
2 ēdamkarotes magoņu
1 liels sīpols
3 kartupeļi
300 g ķirbja, sagriezta lielos kubiņos
2 burkāni
2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
1 lauru lapa, sāls, pipari
Lasi arī: Ķirbju kotletes
Gatavošanas soļi:
1. Gaļu sagriež nelielos gabalos, apvārta miltos un apcep uz liela uguns līdz uz gaļas parādās garoza. Pārliek gaļu katlā. Sagriež un apcep sīpolus, noliek pie gaļas
2. Dārzeņus sagriež kubiņos un ieliek katlā, pieliek klāt magones, ielej ūdeni un vāra 1 ½ stundas uz ļoti maza uguns.
3. 10 minūtes pirms vārīšanas beigām samīca dārzeņus ar kartupeļu stampu un pieliek klāt pētersīļus.
Labu apetīti!
Avots: edimdoma.ru
[…] Arī gardi: Gardā gudrības zupa! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu recepti! […]